Texasban hétfőn gyilkoságért ítélték el azt a nőt, aki 2020 októberében megölte terhes barátnőjét, és kivágta belőle még meg nem született gyermekét.

Ahogyan az Origo is beszámolt róla, brutális gyilkosság történt 2020-ban Texasban.

2020 októberében, Texasi otthonában barátnője gyilkolta meg a 21 éves Reagan Hancockot. Reagan héthónapos terhes volt. A gyilkos kivágta hasából a magzatot, majd kórházban vitte a csecsemőt, és ott azt állította, hogy az az ő gyereke.

Az esküdtszék körülbelül egy órát tanácskozott, mielőtt

bűnösnek találta a 29 éves Taylor Rene Parkert a 21 éves Reagan Michelle Simmons-Hancock meggyilkolásában és a nő méhéből kivágott, később meghalt kislány elrablásában.

- írja az ABCNews.

A hat férfiból és hat nőből álló esküdtszék ítélete három hétig tartó, olykor hátborzongató tanúvallomások után született meg.

Parker ügyvédei azzal érveltek, hogy a baba soha nem is élt, és indítványozták az emberrablás vádjának elutasítását, aminek a célja a kiszabható büntetés súlyosságának enyhítése volt.

Ezért töltöttünk a nyitóbeszédekben annyi időt a definíciókkal. Nem lehet elrabolni egy olyan személyt, aki nem született élve

- mondta Jeff Harrelson az esküdtszéknek tartott záróbeszédében.

Az ügyészek szerint azonban több egészségügyi szakember is azt vallotta, hogy a csecsemőnek volt szívhangja, amikor megszületett. 

Módszeresen felvázoltuk, hogy mit tett (Parker), miért tette. A legjobb bizonyíték Texas államnak arra, hogy a baba élve született, az, hogy Taylor Parker azt állította, hogy ez nem igaz

- mondta Kelley Crisp ügyész.

Lauren Richards ügyész társa elmesélte az összes történetet, amelyet Parker különböző embereknek adott elő, beleértve a terhességet, amelyet a gyilkosságot megelőzően színlelt.

Emlékeztette az esküdteket arra, hogy Reagant ötször vágták fejbe és az ütések teljesen összezúzták az áldozat koponyáját.

A fájdalom, amit Reagan érezhetett, amikor Taylor elkezdte felvágni a hasát, csípőtől csípőig... leírhatatlan

- mondta Richards.

A büntetési szakasz október 12-re lett kitűzve. Az ügyészek halálbüntetést kérnek, bár az esküdtek dönthetnek a feltételes szabadlábra helyezés nélküli életfogytiglani börtönbüntetés mellett is.