Itt az amerikai bizonyíték az orosz újságíró borzalmas kivégzéséről

DUGIN, Alekszandr, moszkva, oroszország, FSZB, Natalja Vovk, Alexander Dugin, Darja Dugina
Moszkva, 2022. augusztus 23. Alekszandr Dugin orosz ideológus a meggyilkolt lánya, Darja Dugina újságíró, filozófus ravatalán a moszkvai Osztankinói tévétoronyban 2022. augusztus 23-án. A 29 éves újságírónővel pokolgépes merénylet végzett augusztus 20-án. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) az ukrán állampolgárságú Natalja Vovkot gyanúsította meg Dugina meggyilkolásával. MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Vágólapra másolva!
Clint Ehrlich, az ismert külpolitikai szakértő szerint az Egyesült Államok szövetségesei állnak a augusztus végén elkövetett merénylet mögött. Alekszandr Dugin lányát és az autóját Moszkva közelében robbantották fel. A máig tisztázatlan eset után a konfliktusban álló felek egymásra mutogattak. Most a New York Times amerikai bennfentes hírszerzési forrásokra hivatkozva arról ír, hogy valóban az ukránok ölhették meg az orosz filozófus lányát.
Vágólapra másolva!

„Amerika épp most ismerte el, hogy ukrán szövetségesei követték el azt a terroristamerényletet, amelyben Darja Dugina életét vesztette" – írta Twitter-oldalán az ismert külpolitikai elemző, Clint Ehrlich - számol be minderről a Mandiner.

Alekszandr Dugin orosz ideológus a meggyilkolt lánya, Darja Dugina újságíró, filozófus ravatalán a moszkvai Osztankinói tévétoronyban, 2022. augusztus 23-án Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Állítását többek között arra a The New York Timesban megjelent cikkre alapozza, mely szerint az Egyesült Államok úgy véli, ukránok álltak a még augusztusban elkövetett merénylet mögött.

A CIA-közeli forrás arról is beszélt az újságíróknak, hogy Ukrajna nem tájékoztatta őket a merényletről és annak előkészületeiről. A New York Times arról is ír a cikkében, hogy az ukrán szervek nem tájékoztatják transzparensen az amerikaiakat arról, hogy milyen hírszerzési és katonai műveleteket folytatnak Oroszországban.

„Orosz hamis zászlós művelet volt"

Ehrlich hozzátette, „ukrán párti beszámolók szerint ez a robbantás egy orosz, úgynevezett »hamis zászlós művelet volt.«" Azt a katonai műveletet nevezzük hamis zászlósnak, amikor álcázott egységek más, kívülálló erők nevében követnek el támadásokat.

– összegezte gondolatmenetét a szakértő.

Ukrajna hivatalosan a mai napig tagadja, hogy bármi köze lenne a Darja Dugina ellen elkövetett merénylethez. Külön érdekesség, hogy a merénylet elkövetése után a Mirotvorec nevezetű szélsőjobboldali portálon, amit az ukrán halállistának neveznek, Darja megkapta a likvidálva jelölést.

A háborúról a percről percre közvetítésünket a linkre kattintva olvashatják.