Nyolcan meghaltak az esőzések miatti áradásokban az India keleti részén található Nyugat-Bengálban.

A mentőcsapatoknak sikerült biztonságos helyre menekíteni mintegy hetven embert, tizenhármat pedig kórházba kellett szállítani - írta az államot vezető Mamta Banerdzsí a Twitteren csütörtökön.


Az incidensre akkor került sor, amikor az emberek egy vallási szertartás keretében meg akarták meríteni Durga istennő szobrát a megáradt Mal folyóban

- tette hozzá a politikus.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzéséről biztosította az áldozatok családtagjait, és pénzügyi segítséget ígért nekik.
India keleti és északkeleti részén a megszokottnál 128 százalékkal több csapadék esett szerdán. Egyes területeken 9 centiméter eső hullott - közölte az indiai meteorológiai szolgálat. A következő három-négy napban is folytatódik az ítéletidő a térségben.

Az elmúlt hónapokban heves monszunesők zúdultak a dél-ázsiai országokra. Pakisztán jelentős része víz alá került, az áradások miatt csaknem 1700-an vesztették életüket. A nepáli hatóságok elmondták, hogy két napja folyamatosan esik az eső az országban, így sok folyó vízszintje megnőtt. Arra kérték a veszélyeztetett területeken élőket, hogy óvakodjanak az esetleges áradásoktól és földcsuszamlásoktól. Evakuálásra egyelőre nem került sor. Nepálban idén több mint hatvanan vesztették életüket az áradásokban és földcsuszamlásokban. A szomszédos Bhutánban legalább öten haltak meg a múlt héten egy sárlavina miatt.