A Foxnews számolt be róla, hogy egy ablakmosó szerda reggel halálos balesetet szenvedett, miközben a John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeumban dolgozott Bostonban.

A bostoni rendőrség elmondta, hogy szerda délelőtt kapták az értesítést a tragikusbalesetről. A dolgozót, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, a helyszínen meghalt.

A sajtótájékoztatón a suffolki kerületi ügyész, Kevin Hayden elmondta, hogy a munkás körülbelül öt-hét emelet magasból zuhanhatott le.

A John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeum BostonbanForrás: Getty Images/Paul Marotta

Alan Price könyvtár- és múzeumigazgató közleményben fejezte ki részvétét a dolgozó szeretteinek.
A munkahelyi biztonság mindig is fontos volt létesítményünkben. És mélységesen elszomorít bennünket a férfi halála - írta a múzeumigazgató.

Alan Price hozzátette, hogy a férfi egy ablaktisztító cég csapatának tagja volt, és már évek óta dolgozott a könyvtárban. A baleset napján, a rossz időjárás miatt a munkások a könyvtár belső pavilonjának üvegeit tisztították, amely mintegy 35 méter magas.

A John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeum belső tereForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A bostoni hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a zuhanást. A könyvtár a végzetes szerdai baleset óta zárva tartott, és csak pénteken nyit újra.