Putyin elmondta, mikor lesz vége a háborúnak

politics Horizontal
In this photograph taken on August 15, 2022 Russia's President Vladimir Putin addresses attendees of the Tavrida.ART festival via a video link at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow. (Photo by Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Vágólapra másolva!
Alekszander Lukasenko az amerikai NBC csatornának adott interjújában elmondta, hogy Vlagyimir Putyinnak konkrét ajánlatai vannak az Ukrajnában zajló háború befejezéséhez és elmondta, mikor, milyen feltételek mellett lesz vége.
Vágólapra másolva!

"Jelenleg ötven állam harcol Oroszország ellen Ukrajna területén. Az önök (Nyugat) oldaláról nem sikerült elérni a győzelmet, így más megoldásokat kell találni a konfliktus lezárásához. El kell mondanom, hogy a nyugatiakkal ellentétben Putyin elnök ennek érdekében már tett javaslatot, nem is egyszer" - jelentette ki a fehérorosz elnök.

Lukasenko szerint a Nyugat nem tesz a békéért, de Putiyn már többször is konkrét javaslatot tett Forrás: AFP/Sputnik/Alexander Astafyev

"A legfontosabb, hogy ne szorítsd sarokba a tárgyalópartneredet, pláne az ellenfeledet, vagyis ne menj túl messzire! Ami az atomfegyvereket illeti, minden fegyvert valamilyen céllal gyártottak. Oroszország egyértelműen közölte: Isten ments, hogy Oroszország területét valamilyen támadás érje, mert abban az esetben bármilyen fegyvert bevethet, amelyet szükségesnek tart" - mondta.

Lukasenko arról is beszél az interjúban, hogy magasabb terrorkészültségbe helyezte országát a nyugati határa mentén érzékelhető nagyobb feszültség miatt. Utalt arra, hogy ez összefügésben van az orosz-fehérorosz közös katonai egység létrehozásával az Ukrajnával közös határ mentén, amelyet hétfőn jelentett be.

Kövesse velünk az ukrán háború legfontosabb eseményeit ITT!