Férfiak törtek be egy női főiskolára Indiában - videó

Vágólapra másolva!
Felkerült a közösségi médiára egy videó, amin férfiak egy csoportja - állítólag a biztonsági őr jelenlétében - átmászik az indiai Miranda College női főiskola falán szexista szlogeneket skandálva. A csoport egy főiskolai eseményre akart bejutni, amit a közelgő Diwali fesztivál megünneplésére minden évben korábban is megszerveztek. Az intézmény nem számított arra, hogy egyesek ezt most meg akarják zavarni, az eset hatalmas felháborodást váltott ki Indiában.
Vágólapra másolva!

Swati Maliwal, a Delhii Nőkért Bizottság elnöke elmondta, hogy az incidens miatt külön levelet küldött a helyi rendőrségnek és a Miranda House igazgatójának - ezekben számos kérdésre kért választ, többek között az incidenst követő rendőrségi üggyel és az esemény biztonsági intézkedéseivel kapcsolatban - írja a BBC.

A főiskola igazgatója az Indian Express című lapnak elmondta, hogy bár a rendezvényt minden évben megrendezték, soha nem volt túl nagyszabású.

Hozátette, hogy voltak biztonsági intézkedések, de senki nem számított arra, hogy megakarják zavarni a rendezvényt. A térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése után a rendőrség eljárást indított az ügyben.

A Miranda House a tekintélyes Delhi Egyetem kampuszán található, ahol több más főiskola is működik.

Nem ez az első ilyen incidens, 2020-ban a Gargi College diákjai azt állították, hogy az éves fesztiváljuk alatt férfiak tucatjai erőszakkal behatoltak a kampuszukra, és "molesztálták" a diákokat. Később tíz férfit letartóztattak az incidenssel kapcsolatban.