Leköpte, megverte, megalázta, aztán szíven szúrta párját egy elvetemült nő

Vágólapra másolva!
Késsel esett neki barátjának egy 31 éves nő egy elfajult verekedést közben Liverpoolban. A nő ezután azzal védekezett a bíróságon, hogy önvédelemből tette, mert a férfi rátámadt. Azonban mint kiderült, a férfi semmit nem ártott neki sem aznap, sem máskor, amit családtagjai is tanúsítottak. Sőt, a nő korábbi barátait is rendzsresen bántalmazta, az egyiknek életveszélyes sérülést okozott. Így esélye sem volt meggyőzni a bírót, aki életfogytiglanra ítélte.
Vágólapra másolva!

A 31 éves Emma Walsh tavaly találkozott először Gary Morgannel, akivel a Facebookon ismerkedett meg. A 36 éves, kétgyerekes Gary-nek saját vállalkozása volt, melyet sikeresen vezetett, ezért a nő kezdetben nagyon felnézett rá, és tisztelte.

Azonban egy idő után féltékenykedni kezdett, és rendszeresen agresszíven viselkedett, figyelte élettársa minden lépését.

Előfordult, hogy gereblyét vágott hozzá, amivel egy maradandó heget okozott barátja szemöldökén,

közvetlenül azután, hogy egy vízmértékkel is megütötte. Emellett többször megharapta és megverte úgy, hogy a férfinak fekete monoklik éktelenkedtek a szeme alatt. Többször poharat tört össze a fején, leköpte, vagy megtiltotta neki, hogy fürödjön.

Volt rá példa, hogy megpróbálta leharapni az orrát, egy alkalommal pedig

a férfi apja saját szemével látta, hogy hozzávág egy szedvicset, majd fejbe rúgja.

Walsh-ról az is kiderült, hogy több korábbi barátját is bántalmazta, egyiküknek még az artériáját is elvágta.

Forrás: Liverpool Echo

Walsh-nek pénteken volt a tárgyalása, melyen egy egész sorozatnyi kifogással állt elő, mielőtt beismerte volna bűnösségét. Többek között

azt állította, hogy a férfi fojtogatni kezdte, ezért önvédelemből késelte meg.

"A végzetes éjszaka előtt egy évet töltött együtt párjával, amiben voltak ugyan békésebb időszakok, de többségében veszekedésekről szólt a kapcsolat. Ebben kétségtelenül szerepe volt az ön állandó féltékenykedésének, és annak, hogy barátja minden percét kontrollálni akarta. Gary kedves, csendes, figyelmes ember volt, akit mindenki szeretett, ön pedig semmiségek miatt, általában részegen kipovokálta a veszekedést. Volt olyan, hogy mindössze annyi volt a bűne, hogy rosszkor volt rossz helyen. Valójában azon az éjjelen sem tett magával semmit, ami miatt veszélyben kellett volna éreznie magát.

- foglalta össze a bíró, Andrew Menary.

Richard Pratt ügyvéd azonban enyhítésképpen megemlítette, hogy a nő mentális zavarokban szenved, és hogy a gyilkosság idején párjával együtt mindketten részegek voltak:

- mondta az ügyvéd.

Azonban mindez nem volt elegendő mentség brutális tettére.

A bíró életfogytiglani börtönre ítélte

gyilkosság miatt, melyből leghamarabb 18 év letalte után szabadulhat - írja a DailyStar.