A magyargyűlölő brüsszeli politikus meg akarta támadni a nemzeti konzultációt, de még ezt is elrontotta

Horizontal
European Parliament's presidential candidate Guy Verhofstadt takes part in a debate ahead of the upcoming elections to become the new head of the European Parliament, in Brussels, January 11, 2017. Elections to elect a new European Parliament president are set to take place in Strarbourg on January 17, 2017 to replace outgoing president Martin Schullz. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
Guy Verhofstadt, aki 2010 óta folyamatosan a magyarok ellen uszít az Európai Parlamentben, a nemzeti konzultációt akarta támadni, de a hivatalos kormányzati kép helyett a kutyapárt viccét posztolta ki - óriási felháborodással.
Vágólapra másolva!

"Botrányos: a magyar kormány azt mondja a polgárainak, hogy az EU megöli őket... miközben aktívan a terrorista Putyin pártjára áll. Meddig fogjuk ezt hagyni?" - írja óriási felháborodással a magyargyűlölő politikus, akit itt mutattunk be nemrég. Természetesen mindez hazugság, bár arra valóban rámutat a kormány a nemzeti konzultáció kapcsán, hogy az elhibázott uniós szankciók nem Oroszországnak, hanem Európának, köztük a magyaroknak fájnak. Az oroszok által indított háborút pedig a kezdet kezdetén elítélte a magyar kormány, de azt is kijelentették, küzdeni fognak ellene, hogy a háború, a szankciók árát a magyar családokkal fizettessék meg. Erről szól a mostani nemzeti konzultáció is: hét kérdés a brüsszeli szankciókról.

Guy Verhofstadt - gyűlöli Magyarországot Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

Guy Verhofstadt ezzel persze nyilvánvalóan tisztában van, de 2010 óta a magyarok ellen kampányol, így nem meglepő ez a kirohanása sem. Ami végül igazán nevetségessé teszi a nemzeti konzultáció elleni támadását, az az, hogy nem a magyar kormány hivatalos grafikáját tette a szöveghez, hanem a kutyapárt viccplakátját. Vagyis fogalma sem volt róla, hogy mit posztolt.

Verhofstadt posztja:

Forrás: https://twitter.com/guyverhofstadt

Ezzel szemben a hivatalos grafika:

Forrás: https://www.facebook.com/kormanyzat