Agresszív fekete medve támadt egy hegymászóra Japánban, a férfi bátran küzdött - videó

Vágólapra másolva!
Óriási fekete medve támadt rá egy hegymászóra a Futago-hegyen, Japánban. A felvételen jól látható amint az állat meg akarja harapni a férfit, aki azonban bátran szembeszáll vele és elkergeti - írja a Mirror.
Vágólapra másolva!

A videón egy férfi látható, aki éppen sziklára mászik, amikor szembe találja magát egy fekete medvével. Az állat egyértelműen támadó szándékkal közeledett a hegymászóhoz, aki megpróbálta feltartóztatni a medvét.

A férfi kézzel-lábbal ütötte ellenfelét, miközben hangosan ordított, ennek ellenére az állat többször is nekifordult és megpróbálta megharapni.

A párharc nagyjából harminc másodpercig tartott és szerencsére a fekete medve meghátrált.

- tette hozzá a bátor férfi.

A felvételt sokan kommentálták. Volt aki szerint: Ez a legőrültebb videó, amit valaha láttam. Nagyon örülök, hogy meg tudtad védeni magad. Jól tetted! Más szerint viszont: Hihetetlen, hogy le tudtad őt győzni. Kíváncsi vagyok, hogy a kölykét védte-e, vagy meg akart enni.

Az állat egy ázsiai fekete medvének tűnt, amelyet holdmedvének is neveznek a mellkasán lévő félhold alakú jelölés miatt.

A becslések szerint körülbelül 10 000 fekete medve él a vadonban Japánban. A Nikko Yumoto Látogatóközpont szerint az ázsiai feketemedvék 40-50 km/órás sebességgel tudnak futni, valamint fára másznak és úsznak is, tehát a menekülés nem célravezető ellenük. Meg kell próbálni elzavarni őket.