Szervkereskedők lehettek a migránsok, akik megerőszakoltak és halálra kínoztak egy 12 éves párizsi kislányt

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a 12 éves Lola algériai migráns gyilkosa, Dahbia B. illegálisan tartózkodott Franciaországban. Ugyan legálisan érkezett, de a diákvízuma időközben lejárt, és a többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el Franciaországot. Az algériai nő ellen vádat emeltek gyilkosság, nemi erőszak és kínzás miatt. Dahbia B. ügyvédje nem hajlandó nyilatkozni, ehelyett a különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságról beszámoló sajtóorgánumok munkatársait oktatja ki. Azok meg persze hagyják, hiszen egy migránsról van szó, még ha gyilkos is... A gyilkosnak egy 43 éves, szintén algériai származású társa ellen is vádat emeltek. A baloldali francia médiumokban elképesztő teóriákkal kezdték mentegetni a gyilkost. Csak néhány ötlet: nehéz gyerekkor, erőszakos házastárs, lelkibeteg, satöbbi, satöbbi. Minden bizonnyal egyébként szervkereskedő lehetett.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo is beszámolt, péntek este találták meg a 12 éves Lola holttestét egy bőröndben. A

gyilkosság fő gyanúsított egy 24 éves algériai migráns, Dahbia B.

Az első számú gyanúsított ellen hétfőn emeltek vádat.

Az algériai nőt a gyilkosság mellett nemi erőszakkal és kínzással vádolják.

Kedden a francia hatóságok közölték a különös kegyetlenséggel meggyilkolt kislány vezetéknevét is, Lola Davietnek hívták a fiatal áldozatot. A kislányt egyes források szerint megcsonkították. Ami biztos: végül egy bőröndben egyszerűen kidobták a szerencsétlen kislány holttestét.

A Le Figaro vezető francia lap rendőrségi és ügyészségi információk alapján megpróbálta rekonstruálni, hogy mi is történt pontosan a gyilkosság napján, azaz pénteken. Azt írták, október 14-én, délután 15 óra körül Lola elhagyta az egyébként jónevű Georges-Brassens középiskolát, amely Párizs XIX. kerületben, éppen egy rendőrőrssel szemben található. A kislány elsétált az otthona felé, ami 4 percre van az iskolától. Mint minden nap, most is a rue d'Hautpoul utcán ment végig, ahol néhány órával később megtalálták a holttestét egy bőröndbe rejtve.

A Daviet család a rue Manin 119. szám alatt él, Lola apja a társasház gondnoka.

– nyilatkozta a lapnak egy rendőrségi forrás.

Ez volt az utolsó alkalom, hogy a 12 éves lányt élve látták.

Mivel Lola édesapja nem látta hazajönni a lányát az iskolából, ezért úgy döntött, hogy a lánya fényképével a kezében bekopogtat a környék összes boltjába. A gyermek édesanyja ezzel párhuzamosan elment a rendőrségre, hogy bejelentse Lola eltűnését. Nyilvánosságra hozták a szülők nevét is, az anyát Delphine Davietnek, az apát Johan Davietnek hívják. A rendőrök már aznap délután elkezdték visszanézni a környékbeli térfigyelő kamerák felvételeit.

Néhány órával később egy férfi azonosította a gyilkosság első számú gyanúsítottját, Dahbia B.-t.

Azt mondta a rendőröknek, hogy a biztonsági kamerák felvételén látható nő megkérte őt, hogy segítsen berakni egy nehéz bőröndöt a Dacia típusú autóba. Ebben lehetett saját kislánya holtteste.

23:20-kor egy másik férfi jelentette a hatóságoknak, hogy a rue Hautpoul 40. szám alatt található társasház udvarán egy kislány holttestére bukkant, egy műanyag bőröndbe zárva.

A dobozban a holttest össze volt kötözve, a lány torka pedig el volt vágva.

Hajnali 2 órakor értesítették a Daviet családot a tragédiáról. Másnap letartóztattak a 24 éves algériai bevándorlót, Dhabia B.-t Párizs Bois-Colombes nevű külvárosában.

A párizsi ügyészség szerint az algériai migráns még élve felvitte Lolát a nővére lakásába, ahol ő is lakott, tehát nem lehetett hajléktalan a korábbi híresztelésekkel ellentétben.

A lakásban Dhabia B. arra kényszerítette, hogy zuhanyozzon le, majd megerőszakolta Lolát és döbbenetes kegyetlenséggel megkínozta. A boncolás során kiderült, hogy a 12 éves kislány halálát fulladás okozta, a nyakán fojtogatásra utaló jeleket találtak. Furcsa számokkal pedig összefirkálták a kislányt.

Az ügyészség véleménye alapján tehát az algériai migráns megfojtotta Lolát és miután meghalt, azt követően vágta el a nyakát.

Illegálisan tartózkodott Lola gyilkosa Franciaországban

A Le Figaro legfrissebb információi alapján a fő gyanúsított, Dahbia B. 2016-ban érkezett Algériából Franciaországba, legális diákvízummal.

A diákvízuma azonban lejárt, és idén augusztusban hatósági felszólást kapott, hogy el kell hagynia Franciaország területét, ennek ellenére az algériai migráns az országban maradt.

Augusztus 21-én a Párizs melletti orly-i repülőtéren egy ellenőrzés során bukott le Dahbia B., a rendőrök megállapították, hogy nem rendelkezik érvényes tartózkodási engedéllyel Franciaországban. A repülőtéren letartóztatták az algériai migránst, de még a helyszínen kiállítottak számára egy úgynevezett OQTF-dokumentumot, amely arra kötelezte a Dahbia B.-t, hogy 30 napon belül önkéntesen hagyja el Franciaországot.

Az OQTF-dokumentum birtokában nemsokára elengedték a migránst, de nem ellenőrizték, hogy mi történt vele időközben,

legközelebb a rendőrök akkor találkoztak vele, amikor október 15-én, Lola meggyilkolása miatt ismét letartóztatták.

Még két algériai migráns gyanúsítottat is letartóztattak

Összesen hat személyt tartóztattak le Lola Daviet meggyilkolásával összefüggésben.

Beszámoltunk róla, hogy egy 43 éves férfi szállította az autójával egy darabig Lola holttestét. A gyanú alapján ő nem vett részt a gyilkosságban, viszont segített elrejteni a holttestet.

A 43 éves férfi ellen szintén vádat emeltek a legfrissebb hírek alapján. A Le Parisien szerint a férfi is algériai származású.

Új információnak számít, hogy a letartóztatottak között van Dahbia B. nővére, Friha B. akinek a lakásában meggyilkolták a fiatal lányt. Friha B. ellen viszont nem emeltek vádat.

Meg nem erősített hírek szerint közülük négy személyt időközben elengedtek.

A gyilkos migráns magát sajnáltatja

Az AFP francia hírügynökség és a brit Daily Mail szerint, amikor Dahbia B.-nak megmutatták a fényképeket Lola hátborzongató maradványairól, a gyilkos semmilyen együttérzést nem tanúsított, sőt ellenkezőleg, arról beszélt a nyomozó hatóságok jelenlévő tagjainak, feltehetően ügyvédei tanácsára, hogy - állítólag -

A France Info azonnal a gyilkos nő segítségére sietett, az algériai nő 2018-ban feljelentést tett a rendőrségen családon belüli erőszak miatt. Ezt a rendőrség nem erősítette meg. Nem világos, hogy ezt követően mi történt az ügyben.

Az AFP tudósítás alapján az algériai migráns vallomása is ellentmondásos.

A főbb tényállásokat előbb beismerte, például azt, hogy kényszerítette Lolát és szexuális, illetve más jellegű fizikai sérelmeket követett el ellene, amelyek a halálához vezethettek.

Később viszont elkezdett tagadni. A leírások alapján - jön az újabb francia mentegetés a balliberális médiumokban - Dahbia B. pszichés problémáktól szenved. Arról nincsenek információk, hogy franciaországi tartózkodás alatt kezelték volna őt.

A hatóságok már közölték, hogy

az ügyben szakértőket fognak bevonni, akik majd megállapítják, hogy milyen a vádlott mentális állapota.

Egy másik forrás szerint a vádlott korábban azzal dicsekedett, hogy emberi szerveket árult. A hatóságok ezt nem tudták megerősíteni.

Továbbra sem világos, hogy a meggyilkolt lány lábai miért voltak megjelölve, 0-s, illetve 1-es számokkal. Ezekről a vádlott nem beszélt.

A szervkereskedelem hipotézisét a megjelölések támaszthatják alá.

Nem hajlandó interjút adni a gyilkos migráns ügyvédje

Dahbia B. ügyvédje, Alexandre Silva a BFM köztelevízió riporterének azt mondta, hogy nem fog interjút adni.

Alexandre Silva ügyvéd Forrás: AFP/Christophe Archambault

Ugyanakkor néhány szóban mégis együttérzését fejezte ki Lola családja iránt, majd felszólította a sajtót, hogy ne számoljon be az ügy részleteiről, amelyet az ügyvéd „pletykáknak" minősített, és közölte, hogy ragaszkodik ügyfele ártatlanságának vélelméhez. Alexandre Silva más módon nem volt hajlandó kommentálni a történteket.

Próbálják mentegetni a szadista gyilkost

A Radio France International tudósítása szerint egyelőre nem világos a gyilkosság indítéka.

Az egyik feltételezés szerint - és itt az újabb baloldali mentegetés -

az lehetett a Dahbia B. indítéka, hogy Lola gondnok apja, Johan Daviet nem volt hajlandó belépőkártyát adni az algériai nőnek a társasházukba,

mivel nem akarta, hogy az odaköltözzön. Emiatt vita alakult ki a későbbi gyilkos és Lola apja között, amelybe a felesége, Delphine Daviet is bekapcsolódhatott.

A France Bleu hírportálnak egy nyomozati forrás azt nyilatkozta,

elképzelhető, hogy a vita miatt Dahbia B. eredetileg Delphine Daviet akarta megölni, de összekeverte őt a lányával, ezért eset végül Lola áldozatul. Ami elég ostobaságnak tűnik, egy 12 éves kislányt nehéz egy 40 éves asszonnyal összekeverni.

A rendőség vizsgálja ezzel összefüggésben a bosszú hipotézisét is, viszont nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy öncélú gyilkosságról lehet szó.