Magyar siker: nyolc magyar államtitkár lesz az új szerb kormányban

Szerbia
Pásztor István és Aleksandar Vucic
Vágólapra másolva!
Találkozott egymással Vucic és a vajdasági magyarok vezetője, Pásztor István. A megbeszélésen a hamarosan felálló kormány mellett szóba került egy palicsi beruházás és a migráció is - számol be minderről a Mandiner.
Vágólapra másolva!

Az N1info.com szerbiai médium arról számolt be, hogy találkozott egymással Aleksandar Vucic szerb elnök és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor István és Aleksandar Vucic Forrás: Facebook

A megbeszélést követően Pásztor elmondta, a VMSZ-nek végül több (nyolc) államtitkára lesz az új szerb kormányban, mint ahogyan eredetileg tervezték.

Létrejön ugyanis egy új minisztérium, amelyikben a VMSZ érdekelt és hozzátette, fontosnak tartják, hogy legyen képviseletük ott.

Kiderült: a VMSZ nyolcadik államtitkára a beruházási minisztériumnál kap majd feladatokat.

Pásztor annak a reményének is hangot adott, hogy a jövő héten, a törvényes határidőn belül megalakul az új szerb kormány.

A tárgyaláson palicsi beruházásokról is szó esett. A magyar politikus ígéretet kapott arra, hogy az ottani aquapark befejezéséhez szükséges pénzt, ami minimum 4 millió euró, biztosítani fogják a szerb költségvetésből.

Pásztor és Vucic a migrációról is egyeztettek, megállapítva, hogy az illegális bevándorlókat még Szerbia déli határa előtt, Észak-Macedóniában meg kell állítani. A VMSZ-elnök értelmezésében ez azt jelenti, hogy a szerb-észak-macedón határon is fel kellene épülnie egy határzárnak – közölte a Tanjug hírügynökség.