Putyin fegyvert fogott és az asztalra csapott - videó

PUTYIN, Vlagyimir, Ukrajna háború, csatlakozási szerződés, négy megszállt régió, Moszkva,
Moszkva, 2022. szeptember 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírja az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Putyin a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének Moszkva-barát vezetőivel írta alá az egyezményt. Az elnök közölte, hogy a donyecki és a luhanszki régiót a 2014-es határaik között csatolják Oroszországhoz, a herszoni és a zaporizzsjai régió határai még kijelölésre várnak. Zaporizzsja megye azonos nevű fővárosa ukrán ellenőrzés alatt áll. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök meglátogatta a mozgósított katonák kiképzését a Rjazanyi régióban. A nyugati kiképzőközpontban tett látogatásáról az orosz védelmi minisztérium is beszámolt - írja a Meduza.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint az orosz elnöknek megmutatták a katonák felszerelését, és egy hadgyakorlatot is megnézett arról, hogy a katonák hogyan veszik fel a harcot az ellenséges páncélozott járművekkel.

A lőtéren Vlagyimir Putyin is fegyvert fogott, és több célzott lövést is leadott egy mesterlövész puskával.

Az orosz elnök a mozgósított katonákkal is beszélgetett. A beszámoló szerint megkérdezte egyiküket, hogy magabiztosnak érzi-e magát, amire a katona igennel válaszolt. Más katonáktól arról érdeklődött, hogy van-e bármilyen panaszuk, problémájuk, de nemleges válaszokat kapott. Putyin ennek örömére az asztalra csapott a minisztériumi beszámoló szerint.