A sanghaji Disneylandben teljesen váratlanul csukták rá a kapukat az emberekre, mégpedig a rendkívül szigorú koronavírus-szabályok miatt. Negatív teszt nélkül senki nem távozhat, viszont addig is korlátlanul használhatják a park játékait - írja a Bors.

Bár a világ nagy részén enyhültek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, Kínában a mai napig rendkívül szigorú szabályrendszer van életben ez ügyben.

Ezért történhetett, hogy hétfőn egyik pillanatról a másikra bezárták a sanghaji Disneyland kapuit, miután az egyik látogatónak pozitív lett a koronavírus-tesztje. Azonnal kitört a pánik, százak próbáltak meg egymást taposva kijutni a kiengedő kapukon, de a park vezetősége közölte, hogy egészen addig senkit nem engednek sem ki, sem pedig be, míg a benti látogatók nem mutatnak fel egy negatív koronavírus-tesztet.

A karantént azóta a kormány is bejelentette, megerősítve, hogy csak negatív teszt ellenében hagyhatják el a látogatók a szórakoztató központot, és míg az utolsó ember el nem megy, a hely újra sem nyithat. Azt is kikötötték, hogy aki október 27-e óta volt a parkban, azokat három napon három tesztre kötelezik.

Tesztelik a látogatókat a sanghaji Disneylandben október 31-énForrás: AFP/-

A park - ami egyébként az incidens előtt két nappal jelezte, hogy csökkentett munkaerővel kell működniük a koronavírus-szabályok miatt – igazgatósága igyekezett megnyugtatni a bent lévőket, sőt még azt is elmondták, hogy a park játékait is folyamatosan üzemeltetik.