Meteorbecsapódás miatt égett le egy kaliforniai család háza - videó

Vágólapra másolva!
Észak-Kaliforniában a hatóságok szerint egy meteor okozott tűzesetet. A meteor közvetlenül eltalálta egy kaliforniai család otthonát - megölte az egyik kutyát és teljesen elpusztította az ingatlant.
Vágólapra másolva!

Dustin Procita és felesége, Jeanette tűzvészben vesztették el otthonukat, miután a hatóságok szerint egy meteor csapódott be az észak-kaliforniai otthonukba péntek este - írja a DailyMail.

Ugyanebben az időben a szemtanúk szerint egy tűzgömb világította meg az éjszakai égboltot.
Videófelvételek rögzítették, ahogy a tűzgömb felvillan az égen, majd gyorsan a földre zuhan.

Procita az otthonában volt két kutyájával, amikor hallotta a becsapódást és látta, ahogy körülötte minden lágba borul.

A térségben több ember is megörökítette kamerájával a fényes tűzgömböt, ami helyi idő szerint péntek este fél nyolc körül világította be az eget. A hatóságok vizsgálják az eset körülményeit.

Annak az esélye, hogy egy meteor eltalálja otthonát - egy a négymilliárdhoz - jóval kisebb, mint annak, hogy megnyerjük a lottót.

Procita elmondta, hogy először nem volt biztos benne, hogy mi volt az, de miután hallotta, hogy többen is videóra vették a becsapódást, úgy véli, hogy egy meteor volt, amely pont a házára zuhant.

- mondta a férfi.

A Penn Valley-i tűzoltóság és a Cal Fire tisztviselői órákig küzdöttek a lángokkal. Vizsgálják, mi okozta a tüzet, de feltételezések szerint egy meteor.

Bár Procita azt mondja, szerencsésnek érzi magát, hogy nem történt rosszabb, ő és felesége, Jeanette mindent elvesztettek a tűzben, köztük a család két kutyája közül az egyiket.

Kutyájuk, Tug, valahogy bentragadt a házban a család egyik tagja által létrehozott támogatásgyűjtő oldal szerint.