Az Egyesült Államokban elszabadult a bűnözés Soros ügyészeinek városaiban

China's state media warns Soros on betting against yuan, HK dollar China Chinese George Soros investor billionaire SQUARE FORMAT
Soros György
--FILE--Billionaire investor George Soros, chairman of Soros Fund Management and founder of The Open Society Institute, reacts at a sub-forum during the Boao Forum for Asia Annual Conference 2013 in Qionghai city, south China's Hainan province, 8 April 2013. China's state media has warned billionaire investor George Soros against betting on falls in the value of the Chinese yuan and Hong Kong dollar amid widespread worries over the health of the world's second-largest economy. China's fourth-quarter economic growth slowed to the weakest since the global financial crisis, increasing pressure on a government struggling to regain investors' confidence after perceived policy missteps jolted global markets. "Soros' challenge against the renminbi (yuan) and Hong Kong dollar is unlikely to succeed, there is no doubt about that," the People's Daily overseas edition said in a front-page opinion piece on Tuesday (26 January 2016). China's economic fundamentals remain sound, despite slower growth, volatility in its stock market and the yuan's depreciation against the U.S. dollar, said the opinion piece, written by a researcher at the commerce ministry.
Vágólapra másolva!
New Yorkban két számjegyű növekedést lehetett tapasztalni a nemi erőszakok, a nagy értékű lopások és a rablások terén, míg Chicago városában csaknem 600 embert öltek meg 2022-ben - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A New York-i rendőrség (NYPD) legfrissebb bűnügyi statisztikái szerint az elmúlt évhez képest a nemi erőszakok száma 10,9 százalékkal, a rablások 32,4 százalékkal, a betöréses lopások 29,1 százalékkal, a nagy értékű lopások száma pedig 38,5 százalékkal nőtt, köszönhetően a baloldali és Soros György által támogatott ügyészeknek és a rendőrség leszerelését, illetve az óvadék megszüntetését támogató baloldali politikusoknak.

Soros milliárdokat áldoz a progresszív ügyészek kampányaira Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A statisztikák nyilvánosságra hozatala után CNN-nek adott interjújában Kathy Hochul, New York kormányzója azt állította, hogy

Kathy Hochul szorgalmazta az óvadék eltörlését, amiben partnere volt a Soros György által is támogatott ügyész, Alvin Bragg is.

Azonban amint bevezetésre került a reform, bűnözési hullám lett úrrá a nagyváros utcáin. A kormányzó a katasztrofális eredményekkel nem foglalkozott, és a rendőrség leépítését, illetve az óvadék eltörlésének támogatóját, Brian Benjamint választotta alkormányzónak. A férfi azonban 2022 áprilisában lemondott, miután a szövetségi ügyészek vesztegetéssel, csalással és okirat-hamisítással vádolták meg.

A bűnözés annyira súlyos mértéket öltött, hogy a New York-i republikánus kormányzójelölt, Lee Zeldin képviselő egy nemrégiben tartott vita során azt mondta, azért indul a kormányzói székért, hogy felvegye a harcot az államot sújtó elharapózó bűnözés ellen.

– mondta a jelölt.

Egy friss felmérés szerint az amerikai választók többsége a baloldali és ultraliberális politikusokat okolja az Egyesült Államokat sújtó bűnözési hullámért. A demokraták körében 52 százalék szerint az úgynevezett 'woke'-politikusok felelősek a bűnözés megugrásáért. A republikánusok 75 százaléka és a bizonytalan szavazók 60 százaléka mondta ugyanezt.

Az engedékeny politikának köszönhetően kilőtt a bűnözés a demokrata vezetésű metropoliszokban Forrás: Corey Ryan Hanson / Pixabay

Azonban nem New York az egyetlen város, amelynek lakosait a növekvő bűnözés sújtja, Chicagóban 2022-ben megközelítőleg 600 gyilkosság történt, a chicagói rendőrség (CPD) adatai szerint eddig 3016 embert lőttek le 2441 különálló incidensben a városban.

Csak az elmúlt hónapban 61 gyilkosság és 250 lövöldözés történt, ami megegyezik a 2021. októberi összesített adatokkal. Ebbe beletartozik a halloween éjszakáján történt tömeges lövöldözés, amelyben legalább 11 felnőtt és három gyermek sérült meg a Garfield Park negyedben.

– mondta David Brown rendőrfelügyelő.

Chicago államügyésze, Kim Foxx korábban szintén támogatta az óvadék megszüntetését.

– írta korábban Kim Foxx a Twitteren. Az államügyész kampányát nem mellesleg egy szervezeten keresztül nagyjából kétmillió dollárral támogattaSoros György.

A chicagói rendőrök a múlt hónapban 940 illegális lőfegyvert foglaltak le, átlagosan naponta több mint harmincat, így az ebben az évben lefoglalt fegyverek száma 10 778-re nőtt. Ezek közül 904 volt támadófegyver, 678 pedig azonosítatlan lőfegyver.

A rendőrségi adatok szerint 2022-ben 1409 járműeltérítést is regisztráltak, az autólopásokkal kapcsolatos letartóztatások száma pedig 18 százalékkal nőtt az elmúlt évben.