A baloldaliak szerint is jól jár a háborúval az USA és Oroszország

Horizontal orosz ukrán háború
Az ukrán 127. dandár egyik katonája egy megsemmisült orosz páncélozott szállítójármű mellett a frontvonal közelében, Harkiv régióban
Vágólapra másolva!
Hasznot húz az ukrajnai háborúból a magyarok többsége szerint Oroszország (hatvan százalék) és az Egyesült Államok (75 százalék) is – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából. A kormánypárti (83 százalék) és a kormánykritikus szavazók (61 százalék) körében is többségben vannak azok, akik szerint az USA profitál a háborúból - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Miközben Európa az elhúzódó orosz–ukrán háború miatt a gazdasági recesszió szélén áll, felmerül a kérdés, hogy kik a szankciós politika haszonélvezői, s hogy a háborút elindító Oroszország, illetve Ukrajna legnagyobb katonai támogatója, az Egyesült Államok jól járnak-e a fegyveres konfliktussal. A Nézőpont Intézet ezért azt vizsgálta, hogy mit gondolnak a magyarok arról, hogy a két legnagyobb szemben álló fél mennyire nyertese a háborúnak.

Forrás: Magyar Nemzet

Tíz magyar választóból hat (hatvan százalék) szerint Oroszország hasznot húz a háborúból, s csak három (29 százalék) állítja, hogy nem profitál belőle. Az Egyesült Államokról ennél is többen, a magyarok háromnegyede (75 százalék) vélekedik úgy, hogy profitál az ukrajnai konfliktusból, s mindössze 15 százalék szerint nem jut előnyökhöz a háborúval.

Meglepő eredmény, hogy

pártállástól függetlenül egységes a magyarok véleménye Oroszország és az Egyesült Államok háborús haszonszerzéséről.

Oroszország a kormánypárti szavazók 63 százaléka szerint jár jól a háborúval, míg a kormánykritikus szavazók hasonló aránya, 57 százalék vélekedik így.

Az Egyesült Államok a kormánypártiak 83 százaléka szerint húz hasznot a háborúból, tíz kormányellenes szavazóból hat (61 százalék) szintén ezt az álláspontot osztja. A magyarok tehát politikai hovatartozástól függetlenül úgy vélekednek, hogy a háborúból a két nagyhatalom egyértelműen profitál.