Jelenlegi információk alapján nincs magyar érintettje az isztambuli robbantásnak

Isztambul, 2022.11.13., robbantás, sétálóutca
Isztambul, 2022. november 13. Rendőrök és mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon 2022. november 13-án. A detonációnak az első vizsgálatok szerint négy halottja és 38 sebesültje van. A robbanás eredete egyelőre ismeretlen. MTI/AP/Francisco Seco
Vágólapra másolva!
A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje az isztambuli robbantásnak - tájékoztatta Paczolay Máté külügyi szóvivő az MTI-t vasárnap.
Vágólapra másolva!

„Az ankarai nagykövetségünk és az isztambuli főkonzulátusunk folyamatosan kapcsolatban áll a török külügyminisztériummal, valamint az országos, illetve helyi rendőri szervekkel, emellett az illetékes konzuljaink a nap 24 órájában készek fogadni a segítségre szoruló magyarok megkereséseit"- mondta a külügyi szóvivő.

Eddig három magyar állampolgár kereste fel a konzuli szolgálatot, ők turistaként tartózkodnak a városban és a robbanás helyszínétől mindössze 40 méterre található hotelben tartózkodnak.

- mondta Paczolay Máté.

Rendőrök és mentőalakulatok tagjai dolgoznak egy robbanás helyszínén Isztambul népszerű sétálóutcájában, az Istiklalon 2022. november 13-án Forrás: MTI/AP/Francisco Seco

A tájékoztatás szerint a magyar képviseletek a továbbiakban is szorosan nyomon követik az eseményeket, a konzuli szolgálat pedig szükség esetén kész minden lehetséges segítséget megadni.

Az Isztambulban tartózkodó magyarok a nap 24 órájában segítséget tudnak kérni a következőzöldszámon: 003680368036.