Egy palesztin merénylő megölt két izraelit Ciszjordániában

Vérfoltot takarítanak fel a Zaka izraeli önkéntes mentőszervezet tagjai egy katonával a támadás egyik helyszínén, a ciszjordániai zsidó telep, Ariel ipari övezeténél.
Vérfoltot takarítanak fel a Zaka izraeli önkéntes mentőszervezet tagjai egy katonával a támadás egyik helyszínén, a ciszjordániai zsidó telep, Ariel ipari övezeténél.
Vágólapra másolva!
Egy palesztin merénylő megölt két izraelit és súlyosan megsebesített három másikat Ciszjordánia északi részén, Szamáriában kedd reggel, a merénylőt agyonlőtték.
Vágólapra másolva!

A palesztin először az Ariel város melletti ipartelepen az őt feltartóztató biztonsági őrre támadt, majd a közeli benzinkútnál késelt meg két embert.

Ott ellopott egy autót, elhajtott a helyszínről a menetiránnyal szemben az 5-ös autópályán, és szándékosan összeütközött egy autóval, melyben szintén megsebesült egy férfi.

Ezután kiszállt a járműből, és megkéselt még egy izraeli járókelőt.

Vérfoltot takarítanak fel a Zaka izraeli önkéntes mentőszervezet tagjai egy katonával a támadás egyik helyszínén, a ciszjordániai zsidó telep, Ariel ipari övezeténél Forrás: MTI/AP/Oren Ziv

Ekkor a helyszínre érkező biztonságiak és fegyverrel rendelkező civilek üldözőbe vették és menekülés közben agyonlőtték.

A mentőszolgálat közlése szerint az autópályán megsebesített áldozat a helyszínen belehalt sérülésébe, két megkéselt áldozat életveszélyesen megsebesült, s egyikük kórházba szállítása után életét vesztette. Rajtuk kívül még egy embert szállítottak súlyos sérülésekkel kórházba.

Izraelben március óta újabb erőszakhullám indult,

amire főként Ciszjordánia északi részén folytatott terrorellenes offenzívával válaszolt a kormány - emlékeztetett a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál.

A razziák célja, hogy megakadályozzák az újabb palesztin támadásokat, amelyekben az év eleje óta 26 ember vesztette életét Izraelben és Ciszjordániában.

A szinte minden éjjel zajló terrorellenes razziák során több mint 2000 palesztint tartóztattak le, és több mint 130 palesztin halt meg, közülük sokan - de nem mindegyikük - támadások vagy biztonsági erőkkel való összecsapások során.