Újabb pofon az LMBTQ-lobbinak: nem hajlandó szivárványos karszalagot felvenni a franciák kapusa

fbl Horizontal
France's goalkeeper Hugo Lloris speaks to his teammates during the UEFA EURO 2020 Group F football match between France and Germany at the Allianz Arena in Munich on June 15, 2021. (Photo by Matthias Hangst / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Hugo Lloris tiszteletben tartja a katari szokásokat.
Vágólapra másolva!

Hugo Lloris, a francia labdarúgó-válogatott csapatkapitánya arra utalt, hogy nem fogja viselni a szivárványszínű karszalagot, amellyel a diszkrimináció ellen kampányolhatna a katari világbajnokság mérkőzésein – számol be erről a Mandiner a Guardian alapján.

A karszalagok jelentenék a legújabb csatateret a játékosok számára, hogy politikai üzeneteket tolmácsoljanak a Katarban megrendezett világbajnokságon, hiszen az országban diszkriminálják a homoszexuálisokat, írja a lap.

Hétfőn egy sajtótájékoztatón Lloris így nyilatkozott:

A francia szövetség elnöke, Noël Le Graët korábban azt mondta, jobban szeretné, ha Lloris nem viselné a karszalagot, mert nem szeretné, ha hazája kioktatna másokat. „Amikor Franciaországban vagyunk, amikor külföldieket fogadunk, gyakran azt akarjuk, hogy kövessék a szabályainkat, tartsák tiszteletben a kultúránkat,

és én is ezt fogom tenni, amikor Katarba megyek”

– mondta Lloris. Hozzátette: „Egyetértek vagy sem az elképzeléseikkel, de tiszteletet kell tanúsítanom”.