Újraindult a kőolajszállítás Magyarországra a Barátság vezetéken keresztül

SZIJJÁRTÓ Péter CSELEKVÉS felszólal FOTÓ gesztikulál KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Washington, 2022. október 26. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal a Nukleáris Energia Intézet (Nuclear Energy Institute, az amerikai nukleáris ipari kereskedelmi szövetség) washingtoni rendezvényén 2022. október 26-án. MTI/KKM
Vágólapra másolva!
Egyelőre alacsony nyomáson, de újraindult Magyarországra a Barátság vezetéken keresztüli kőolajszállítás, amely előző nap leállt az ukrajnai energetikai hálózatot ért orosz rakétatámadások miatt - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Belgrádban.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető arról számolt be, hogy néhány perccel ezelőtt újraindult a kőolajszállítás hazánk irányába, a jelenlegi fázisban még alacsony nyomással, de zajlanak a műszaki munkálatok a normális szint helyreállítása érdekében.

- közölte.

A keddi orosz légicsapásokban megsérült Ukrajnában a Magyarország kőolajellátásának gyakorlatilag egészéért felelős Barátság vezeték működését biztosító egyik transzformátorállomás is.