Lelőtt egy fiatal lányt, aztán feldarabolta, és több testrészéből is evett egy japán férfi. A nő a csoporttársa volt, akit azzal az ürüggyel csalt fel magához, hogy együtt tanuljanak. Aztán hátulról lelőtte. Az volt minden vágya, hogy embert ehessen. A halála előtt, betegen is csak erre tud gondolni. Hogy mielőtt meghal, még ehessen egyszer emberhúst. Végül, ahogy megírtuk, Issei Sawaga november végén meghalt.

Issei Sawaga 1949-ben született a japán Kobe nevű városban. Innen kapta a Kobei Kannibál becenevet. Családja nagyon gazdag volt, apja a Kurita Water Industries elnöke volt, a nagyapja pedig a The Asahi Shimbun szerkesztője. Koraszülött volt, ami miatt több egészségügyi problémával is kezelték. A gyenge szervezete és a visszahúzódó személyisége miatt már fiatalon nagy érdeklődést mutatott az irodalom iránt.

A fiatal Issei SawagaForrás: AFP/Ho

Elmondása szerint nagyon fiatalon, első osztályos korában tapasztalt magában kannibál vágyakat, miután meglátta osztálytársai combját. Később ez a vágy a nőkre koncentrálódott. A megszállottja volt az olyan történeteknek, amelyekben emberek ettek meg embereket. Tini korában arról ábrándozott, hogy hírességeket eszik meg. Fantáziái sosem a gyilkolásról szóltak, hanem az evésről. Később azt mondta, hogy csak az tudja megérteni, hogy mi van a fejében, aki hasonló késztetéssel éli az életét. 15 éves korában majdnem pszichológushoz fordult a problémájával, de végül mégsem tette meg. 
24 éves korában, amikor még egyetemre járt, egy magas német nőt követett hazáig, majd betört a lakásába, amíg a nő aludt.

A terve az volt, hogy észrevétlenül levág egy darabot a nő fenekéből, hogy azt hazavigye és megegye.

Áldozata azonban felébredt és hívta a rendőrséget. A rendőrök előtt Sawaga nem vállalta valódi szándékát, ezért nemi erőszak kísérletével vádolták meg. Apja lefizette a rendőröket, hogy ne kezdődjön eljárás a fia ellen.

1977-ben Franciaországba költözött, hogy ott doktori tanulmányokat folytasson a párizsi Sorbonne Egyetemen. Elmondása szerint, amíg Párizsban tanult, majdnem minden este felvitt magához egy prostituáltat, azzal a szándékkal, hogy meg fogja ölni, de nem tudta megtenni, minden alkalommal leblokkolt.1981. június 11-én Sawaga áthívta magához az egyik egyetemi csoporttársát, Reneé Hartevelt-t. A holland nő gyanútlanul elfogadta a vacsorameghívást, mert a férfi azt mondta neki, hogy az egyetemi munkájukhoz szeretne közösen verset fordítani. A terve ismét az volt, hogy megöli az áldozatát, majd megeszi.Azért Reneé-t választotta, mert a nő szép és egészséges volt. Ezek a tulajdonságok pedig hiányoztak a férfiból. Azt gondolta magáról, hogy gyenge, csúnya és kicsi. Utóbbi igaz is volt, mindössze 144 centi magas volt. A nő viszont 178.

Sawaga abban hitt, hogy ha táplálkozik a nőből, akkor elszívhatja annak az energiáit, és a jó tulajdonságait is megkaphatja.

Miután a nő megérkezett a férfi lakásába, verseket kezdtek olvasni. Amikor éppen a nő olvasott fel egyet, a férfi hátulról fejbe lőtte. Ettől elájult, amikor pedig magához tért, ledöbbent, hogy sikerült megtennie azt, amit olyan régóta akart. Elsőként közösült a holttesttel, majd bele akart harapni, de rá kellett jönnie, hogy ehhez a fogai nem elég élesek. Ezért elment és vett egy henteskéskészletet.

A férfi megette a nő testének egyes részeit, köztük a mellét, arcát, fenekét, a lábfejének, combjának és nyakának nagy részét. Főzve és nyersen is. Még azt is bevallotta, hogy egyben lenyelte Reneé csiklóját. A húsának egy részét feldolgozta és a hűtőbe tette, egy későbbi alkalomra. A test feldarabolásának fázisairól fényképeket is készített. Évekkel később egy interjúban azt mondta, hogy enni a nő húsából történelmi pillanat volt számára, és azt bánja csak, hogy nem evett belőle akkor, amikor még életben volt. A lány teste egy idő után bomlásnak indult, ezért Sawaga meg akart tőle szabadulni. A maradványokat két bőröndbe tette, és a közeli folyóba akarta dobni. Taxival ment a lakásától a folyó partjáig, de pár gyalogos észrevette, hogy a bőröndökből vér csöpög, és hívták a rendőrséget, akik letartóztatták.

Issei Sawaga a francia rendőrökkelForrás: AFP/Dominique Faget

Gazdag családja egy nagyon jó ügyvédet fogadott neki. A nyomozás két évig tartott, ami alatt azt állapították meg, hogy a férfi őrült, ezért elrendelték, hogy az előzetes letartóztatásból átkerüljön egy elmegyógyintézetbe. Az intézetben meglátogatta őt egy japán író, Inuhiko Yomota, aki In The Fog címmel könyvet írt Sawaga történetéből. A férfi híressége és tetteinek brutalitása arra ösztönözte a francia hatóságokat, hogy kitoloncolják az országból. Ezután a tokiói Matsuzawa kórházba került, ahol meglepő módon azt állapították meg, hogy a férfi teljesen ép elméjű, és a tetteit csakis a szexuális perverzió motiválta. A kiutasítása után a francia rendőrség ejtette a vádakat Sawaga ellen, az aktáit lezárták és nem adták át a japán hatóságoknak. Ennek következtében az a furcsa helyzet állt elő, hogy jogilag nem lehetett tovább fogva tartani a férfit Japánban.

Issei SawagaForrás: AFP/Junji Kurokawa

1986. augusztus 12-én kijelentkezett a kórházból, és november 24-én bekövetkezett halálálig szabadon élte az életét. Szabadulása után nagyon népszerű lett.  Gyakran kapott meghívásokat különböző műsorokba vendégelőadóként vagy kommentátorként. Több könyvet is írt. Egyes források szerint még étteremkritikákat is készített egy japán magazinnak. Tettei számos zeneszámot is ihlettek, például a Rolling Stones Too Much Blood című száma is a japán kannibálról szól. Életéről filmek is készültek, és a mai napig ismertnek számít Japánban.

Egy 2011-ben adott interjújában azt mondta, hogy szörnyű büntetés számára, hogy úgy kell élnie, hogy köztudott róla, hogy gyilkos és kannibál. 2013-ban infarktust kapott, ami maradandóan károsította az idegrendszerét.Legutolsó, 2021-es interjújában azt mondta, hogy mindig természetesnek és normálisnak gondolta az emberi hús fogyasztását, és nem érti, hogy mások miért nem éreznek erre késztetést.Egyetlen vágya a halála előtt, hogy még egyszer emberi húst ehessen, hogy elégedetten halhasson meg.

Forrás: All That's Interesting, The Casual Criminalist