Rendkívüli értekezletet hívtak össze az APEC-csúcson az észak-koreai rakétakísérlet miatt

politics Horizontal, Észak-Korea, rakétakísérlet
A man watches a television showing a news broadcast with file footage of a North Korean missile test, at a railway station in Seoul on November 18, 2022. - A suspected intercontinental ballistic missile launched by North Korea on Friday is believed to have fallen in Japan's exclusive economic waters, Japanese Prime Minister Fumio Kishida said. (Photo by Anthony WALLACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Vezető politikusok részvételével tartandó rendkívüli tanácskozást hívott össze Kamala Harris amerikai alelnök a legújabb észak-koreai rakétakísérlet miatt Bangkokban, az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) csúcstalálkozójának keretében - közölte pénteken egy fehér házi tisztségviselő.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea péntek hajnalban egy interkontinentális ballisztikus rakétát indított, amely Japán partjaitól mindössze 200 kilométerre csapódott a tengerbe.

Harris közlése szerint a tanácskozáson vezető ausztrál, japán, dél-koreai, kanadai és új-zélandi politikusok vesznek részt.

- közölte a Fehér Ház.

Forrás: AFP/Anthony Wallace

Jun Szok Jol dél-koreai elnök szigorú szankciókat sürgetett Észak-Korea ellen a rakétakísérlet miatt. A dél-koreai Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) rendkívüli ülésén az elnök a megerősített kiterjesztett elrettentés életbe léptetésére szólított fel az észak-koreai fenyegetésekkel szemben.

Hamada Jaszukazu japán védelmi miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a péntek hajnalban kilőtt észak-koreai rakéta potenciálisan elérhette volna az Egyesült Államok egész szárazföldi területét.