Szörnyű hóvihar csapott le New York államra - videó

Buffalo, havazás, New York állam
Vágólapra másolva!
Szükségállapotot hirdetett New York állam kormányzója a rendkívüli havazás miatt, ami csütörtökön érte el elsőként Buffalót, ami New York után a második legnagyobb város az államban. Itt vasárnapig több mint egy méternyi hó eshet - írta a CBS News.
Vágólapra másolva!

A havazás csütörtökön este érte el Buffalót, péntek reggelre ezt viharos szél és mennydörgés kísérte - írta a portál. A lezúduló hó mennyisége is nő, kezdetben hét, majd péntek reggelre 12 centiméternyi hó esett óránként. A helyi meteorológiai szolgálat számítása szerint vasárnapra a hó magassága Buffalóban több mint egy méteres is lehet.

Kathy Hochul kormányzó az állam tizenegy megyéjét érintő rendkívüli állapotot hirdetett ki, egyes autópályákon kamionstop van, és hasonló intézkedést vezetett be Mark Poloncarz Erie megye vezetője is.

- mondta a kormányzó.

Az iskolaigazgatók törölték a pénteki órákat Buffalóban és az egész megyében. A vasúti Amtrak állomások Buffalóban, Niagara Fallsban és Depew-ban csütörtökön bezártak, és pénteken is zárva maradnak - jelentette a Buffalo News, miközben számos, a Buffalo Niagara nemzetközi repülőtérre érkező és onnan induló járatot töröltek.