Egy ausztrál hentesnő, Katherine Mary Knight halálra szurkálta élettársát, aztán megnyúzta, majd megfőzte a férfi holttestét. Hogy a nő ölni fog, gyakorlatilag tudható volt. Mindenkivel kegyetlenül agresszív volt, még a saját újszülött kisbabáját is megpróbálta megölni. Az ausztrál hatóságok azonban szerencsétlenkedtek, nem csináltak semmit időben. A bíróság később úgy ítélte életfogytiglanra, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabadulhat. 

Katherine Mary Knight 1955-ben született az ausztráliai Új-Dél-Walesben. 
A családja nem volt éppen hétköznapinak nevezhető, apja alkoholista volt, és naponta többször megerőszakolta az anyját.A lány az ikertestvérén kívül csak az egyik nagybátyjával alakított ki szoros kapcsolatot. Azonban a férfi tragikus hirtelenséggel meghalt egy balesetben, ami teljesen összetörte. Már a középiskolában is voltak problémái, gyakran zsarnokoskodott a kisebb gyerekek felett, fiúkat bántalmazott, sőt egyszer még egy tanárt is.

15 évesen otthagyta az iskolát, anélkül, hogy rendesen megtanult volna írni vagy olvasni.

Egy ruhagyárban kapott állást. Egy évvel később egy vágóhídon kezdett el dolgozni, amit álmai munkájának nevezett. Annyira jó volt a darabolásban, hogy előléptették, és saját késkészletet kapott, amit otthon, az ágya fölött tartott. Azt mondta, hogy így mindig kéznél lesznek, ha szükség lesz rájuk.

Katherine KnightForrás: YouTube

Katherine számos férfihoz került közel. A kapcsolatokban közös volt az, hogy a nő rendszeresen erőszakosan viselkedett a férfiakkal. De sokszor meg is védte őket. Többször előfordult, hogy a kocsmai verekedésekben segítette az aktuális párját. 1974-ben összeházasodott David Stanford Kenettel.

A férfit a nő anyja figyelmeztette, hogy vigyázzon a lányával. Azt mondta neki, hogy ha csak egy kicsit is megbántja Katherine-t, akkor az nem fog habozni, és meg fogja őt ölni. Az első gyereke születése után a férje elhagyta. Nem sokkal ez után Katherine-t beutalták egy pszichiátriai intézetbe, hogy kezeljék a szülés utáni depresszióját.

Pár hetet töltött az intézményben. Miután kiengedték, fogta a kisbabáját és egy vasúti sínen magára hagyta.

A kislányt egy helyi csavargó meglátta és megmentette. Katherine-t ezután újra a kórházba szállították, de ezúttal sem maradt sokáig.

Katherine KnightForrás: YouTube

1994-ban ismerkedett meg John Price-szal, és a következő évben már össze is költöztek, annak ellenére, hogy a férfinak volt három gyereke. Az sem zavarta, hogy pontosan tudta, hogy a nő milyen erőszakos. Egy-két kisebb vitát leszámítva azonban a kapcsolatuk kezdetben rózsásan alakult, a nő és a gyerekei is szerették a férfit, aki jól keresett és jól bánt velük.

1998-ban a nő megharagudott a férfira, mert az nem akarta feleségül venni. Bosszúból videófelvételt készített olyan tárgyakról, amelyeket John állítólag a munkahelyéről lopott és elküldte a főnökének, ami miatt a férfit kirúgták.A férfi szakított az asszonnyal, azonban pár hónap múlva kibékültek, de a kapcsolatukban sokkal több lett a veszekedés.

2000 februárjában Katherine mellkason szúrta Johnt, aki ennek hatására döntött úgy, hogy végleg elhagyja.

Munkába menet távoltartási végzést igényelt magának és a gyerekeinek. A kollégáinak pedig azt mondta, hogy ha másnap nem megy be dolgozni, az azért van, mert a nő megölte. Munkatársai próbálták meggyőzni, hogy ne menjen haza, mert Katherine még ott lehet, de a férfi féltette a gyerekei életét. Mikor hazaért, a gyerekei nem voltak otthon, mivel a nő elküldte őket, hogy a barátaiknál aludjanak. John lefeküdt aludni, Katherine csak később ért haza.

Katherine Knight és John PriceForrás: Murderpedia

Reggel a szomszédok aggódni kezdtek, amikor meglátták, hogy John autója még mindig a ház előtt van. A bejárati ajtóhoz érve vért láttak és azonnal hívták a rendőrséget. A rendőrök a hátsó ajtón keresztül jutottak be a házba, ahol megtalálták a halott Johnt és a gyógyszerektől ájultan fekvő Katherine-t. A boncolásból kiderült, hogy a nő több mint 30-szor szúrta meg a férfit, aki belehalt a vérveszteségbe. A gyilkosság után a nő bement a városba és 1000 dollárt vett le a férfi számlájáról. Hazaérve John testét megnyúzta, a fejét pedig levágta. A húst megsütötte sült burgonyával, sütőtökkel, céklával, cukkinivel, káposztával, mint egy ragut. Tökfőzelékkel és mártással tálalta az ebédlőasztalon. A tányérok mellett John gyerekeinek a neve szerepelt.Valószínűleg a nő meg akarta etetni az apjukat a gyerekekkel. A rendőrök a fejet egy lábasban találták meg, ahol még mindig főtt.

A gyilkosság után Katherine öngyilkos próbált lenniForrás: Murderpedia

A tárgyalás 2001-ben volt. Az ügy lassan zajlott, mivel a fényképes bizonyítékok nagyon megrázták az esküdteket. A bíró elrendelte a nő pszichiátriai vizsgálatát, amely során az derült ki, hogy bordenline személyiségzavarban szenved. Amikor a bíróságon felolvasták, hogy mit is tett pontosan a párjával, hisztériás rohamot kapott és nyugtatót kellet neki adni. A tárgyalás során Katherine nem mutatta a megbánás semmi jelét.A bíróság úgy gondolta, hogy a gyilkosság kegyetlensége és a megbánás hiánya miatt szigorú büntetést kell hoznia. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és nem voltak hajlandóak kijelölni a feltételes szabadlábra helyezés idejét. Az aktája megkapta a soha nem szabaduló jelzést. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen büntetést szabtak ki nőre Ausztráliában. Később, 2006-ban a nő védőügyvédje fellebbezett, de a bíróság a különös kegyetlenségre hivatkozva elutasította.


Forrás: All That's Interesting, Ranker, DailyMail