Fegyveres ámokfutó ölt meg több embert egy üzletközpontban Virginia államban

Lövöldözés Virginiában, 2022.11.22.
Chesapeake, 2022. november 23. Videófelvételről készített kép rendőrökről a Virginia állambeli Chesapeake egyik bevásárlóközpontjában elkövetett lövöldözés helyszínén 2022. november 22-én. Az áldozatok pontos számáról, és a körülményekről a rendőrség egyelőre nem tudott beszámolni. MTI/AP/WAVY-TV 10
Vágólapra másolva!
Több halálos áldozata van egy kedd esti lövöldözésnek Virgina állam egyik bevásárlóközpontjánál - közölte a rendőrség kedden éjszaka. A BBC információi szerint a fegyveres a Walmart egyik üzletvezetője volt, és legalább hat emberrel végzett.
Vágólapra másolva!

A férfi, aki az eddigi információk szerint a chasepeaki Walmart egyik vezetője volt

hat emberrel végzett, és többeket megsebesített, majd öngyilkos lett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi egyedül hajtotta végre a támadást, nem voltak társai. A mészárlás indoka egyelőre nem ismert.

Nem árultak el részleteket az elkövetőről, de több helyi médium szerint a bevásárlóközpont egyik vezetőjéről van szó.

Az incidensről szóló bejelentés kevéssel este 10 óra után érkezett a rendőrséghez, amely nagy erőkkel vonult ki az üzletközpont hipermarketjéhez.

Egy taktikai csapat hatolt be az üzletbe, ahol több holttestet találtak - mondta Leo Kosinski, a chesapeake-i rendőrség szóvivője. "Ez szomorú. Pár nappal a hálaadás ünnepe előtt vagyunk" - tette hozzá Kosinski.

Egy nő a helyi televízónak elmondta, hogy 20 éves testvérét

alig tíz perccel azután lőtték meg, hogy munkába állt.

Egy másik nő, Joetta Jeffery azt mondta, hogy édesanyja az épületben volt, amikor a támadás történt, és sikerült sms-t küldenie.Nem sérült meg, de sokkos állapotban van.

A Walmart szerda hajnali közleményében azt írta: a céget "megrázta" a chesapeake-i üzletében történt lövöldözés, és együttműködik a rendőrséggel. A környék legnagyobb baleseti kórháza, a szomszédos Norfolk városában működő Sentara Norfolk General Hospital szóvivője az NBC televíziós csatorna helyi állomásának megerősítette, hogy

a lövöldözés öt sebesültjét ápolják az intézményben.