Szörnyű baleset történt Angliában: egy nő át akart kelni az úton kislányával, amikor egy teherautó nekik hajtott. A fiatal édesanyának még sikerült az utolsó pillanatban ellöknie a gyerekét az útból, ő maga azonban nem élte túl a gázolást.

A tragikus baleset a Cambidgeshire-i Willingham faluban történt. A 30 éves Rebecca Ableman egy helyi boltba ment a kétéves lányával. Épp át akartak kelni az úttesten, amikor egy teherautó nekik hajtott, azonban a nő még időben ellökte a babakocsit a teherautó útjából.

A nő férje, Chris Tuczemskyi elmondta, hogy több szemtanú is látta az esetet, akik azonnal az elgázolt nő segítségére siettek. Egyikük gondoskodott arról is, hogy a gyerek ne lássa, mi történik, átvitte a kislányt az út másik oldalára.

A nőt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, de három héttel később traumás agysérülése miatt meghalt.

A sofőr egy 67 éves férfi volt, akit letartóztattak, majd óvadék ellenében szabadon engedték – írja a Metro.co.uk.

A nő férje azt mondta, azt tervezték, hogy összeházasodnak. Mint mondta, nehéz egyszerre gyászolni és a gyerekéről gondoskodnia, aki még nem fogja fel a történteket. „Mivel Autumn még csak kétéves, nehezen tudja megérteni, mi történt. Még mindig sír az anyukájáért, különösen éjszaka" – mondta.

A férj adománygyűjtésbe kezdett, eddig 4000 font gyűlt össze. Az összeget a lányának akarja adni, amikor eléri a 18 éves kort.