Lezuhant a nagyszülők gépe útban a hálaadási családi ünnepre

Vágólapra másolva!
Az észak-karolinai Winston-Salemben leszálláshoz készülődő kétmotoros repülőgép pilótája elvesztette az irányítást a repülőgép felett és lezuhant. A család és barátok gyászolják a nagyszülőket, akik a hálaadásra utaztak volna haza.
Vágólapra másolva!

Joseph és Patty Kreher, az Illinois állambeli Freeburgból utaztak az észak-karolinai Winston-Salemben családjukhoz ünnepelni.

A házaspár a cahokiai St. Louis Downtown repülőtérről szállt fel, megálltak a Kentucky állambeli Londonban, majd onnan tovább utaztak

egy kétmotoros Piper PA-30-as repülőgéppel. A gép a Winston-Salem-i repülőtér közelében zuhant le. Mind a ketten meghaltak

- írja a FoxNews.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal vizsgálja a baleset okát.

Pete Wentz repülésbiztonsági nyomozó a helyi híradónak elmondta, hogy a pilóta a gép lezuhanása előtt közölte a repülőtéri rádiótoronnyal, hogy probléma van.

A pilóta azt kommunikálta az irányítótorony felé, hogy meg kell kerülnie a repülőteret, és

a körözési manőver közben a repülőgép felett elvesztette az irányítást, és a földnek csapódott

- mondta Wetnz.

A házaspár ismert és kedvelt volt a 4500 lakosú Freeburg városban.

Joseph Kreher repülésoktatóként szerepel a Repülésoktatók Országos Szövetségénél.

Ismertem Joe-t és Patty-t, volt egy gépműhelyük a 159-es úton, nagyon kedvelt emberek voltak a környéken - mondta egy ismerős.

Egy családtag, aki a Fox-nak nyilatkozott, elmondta, hogy Kreherék St. Louisból repültek a városba, hogy meglátogassák a fiukat és az unokáikat hálaadáskor.

A családtag elmondta, hogy a házaspár már többször is megtette az utat St. Louisból Észak-Carlinába, mindenféle incidens nélkül.