A 24 éves Haider Rana tavaly májusban fegyvert rántott, és lelőtte barátnőjét, a 25 éves Maame Amuah-t, miután a nő késő éjjel váratlanul megjelent nála. A férfi ugyanis épp egy sztriptíztáncosnővel tévézett a szobában, amiben barátnője megzavarta. A férfi ellen gyilkosság miatt emeltek vádat, noha azt állította, önvédelemből lőtt rá, mert azt hitte, betörő jár a lakásában.

A 25 éves nő ugyanabban az utcában lakott Miamiban, mint barátja, csak a szemközti oldalon. Mivel többször is hiába próbálta őt elérni telefonon napközben, este elhatározta, hogy felkeresi barátját a lakásán.

Ám mint kiderült, a férfi nem véletlenül nem válaszolt a hívásaira: egy egzotikus táncosnővel, a 26 éves Abi-Gail Dwyerrel töltötte a napját. 

A férfi a rendőröknek azt állította, hogy amikor a nő leskelődni kezdett a kémlelőnyíláson keresztül, csak egy guggoló alakot látott, és azt hitte, betörő jár nála, ezért önvédelemből

fegyvert rántott, majd amikor Amuah belökte az ajtót, szinte reflexszerűen meghúzta a ravaszt.

Az ügyészség azonban nem hitt neki, ahogy a lány anyja sem.

Forrás: Miami-Dade County jail

A lövöldözés előtt barátnője 18-szor kereste őt telefonon, mire a férfi azt mondta, hogy a nő állandóan kontrollálta és bombázta őt a hívásokkal.

"Várható volt, hogy a lányom fel fogja keresni őt. Két napig hiába hívogatta, a férfi pedig dühös lett, amiért ennyiszer keresi. Persze, hiszen egy másik lánnyal volt a szobában"

- mondta a meggyilkolt nő anyja, Jonell Jackson-Manu.

Megszakad a szívem, és már sosem fog begyógyulni. A lányom nem ezt érdemelte. Ez a férfi semmibe vette őt"

- tette hozzá a gyászoló anya.

Ebben volt is némi igazság, hiszen a férfi korábban úgy jellemezte kapcsolatát, mint "barátság extrákkal".

A férfi ellen november 17-én emeltek vádat gyilkosság miatt, és óvadék nélküli letartóztatásban van - írja a DailyStar.