Pozitív lett a drogtesztje egy thaiföldi buddhista templom minden szerzetesének, köztük az apáté is - írta a BBC. Mivel a szerzeteseket elvonóra küldték, üresen maradt a templom.

Az országban éppen egy kábítószer-ellenes kampány folyik, így került ellenőrzésre a kis templom közössége is. A szerzetesek, mint az a vizeletviszgálatból kiderült, metamfetamint fogyasztottak. Noha a templomban mindössze négyen szolgáltak az apáttal együtt, de a hatóságok így sem tehettek kivételt, a szerzeteseket drogrehabilitációra küldték.

Szerzetesek híján azonban bajba kerültek a hívők, mert nem tudnak úgynevezett érdemeket szerezni. Jelen esetben érdemhez úgy jutottak, hogy ételt vittek nekik, de most nincs kinek.

A regionális tisztviselők a helyi szerzetesfőnök segítségét kérték, aki megígérte, hogy a templomba új szerzeteseket rendelnek, hogy így próbálják orvosolni a hívők aggodalmait.

Címlapi képünk illusztráció!

Merit - Érdem
Az érdem vagy érdemes tett buddhista és hindu fogalom, mely szerint az érző lények a jó cselekedeteik eredményeként érdemeket szerezhetnek és halmozhatnak fel, amely hatással lesz a hátralevő és a következő életeikre is. Az ilyen érdemek hozzájárulnak az egyén spirituális megszabadulásához. (Wikipédia)