Drogoztak a szerzetesek, teljesen üresen maradt egy thai buddhista templom

Tűzzel, színes ruhákban és felvonulással ünnepelték a Vesak-ot a világ legnagyobb Buddhista templomában, buddhizmus, buddhista, vallás, vallási ünnep, felvonulás, tűz, Indonézia, kultúra
Buddhists monks and devotees light lanterns during Vesak day celebration at the Borobudur temple in Magelang, Central Java on May 16, 2022. (Photo by JUNI KRISWANTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív lett a drogtesztje egy thaiföldi buddhista templom minden szerzetesének, köztük az apáté is - írta a BBC. Mivel a szerzeteseket elvonóra küldték, üresen maradt a templom.
Vágólapra másolva!

Az országban éppen egy kábítószer-ellenes kampány folyik, így került ellenőrzésre a kis templom közössége is.

A szerzetesek, mint az a vizeletviszgálatból kiderült, metamfetamint fogyasztottak.

Noha a templomban mindössze négyen szolgáltak az apáttal együtt, de a hatóságok így sem tehettek kivételt, a szerzeteseket drogrehabilitációra küldték.

Szerzetesek híján azonban bajba kerültek a hívők, mert nem tudnak úgynevezett érdemeket szerezni. Jelen esetben érdemhez úgy jutottak, hogy ételt vittek nekik, de most nincs kinek.

A regionális tisztviselők a helyi szerzetesfőnök segítségét kérték, aki megígérte, hogy a templomba új szerzeteseket rendelnek, hogy így próbálják orvosolni a hívők aggodalmait.

Címlapi képünk illusztráció!

Merit - Érdem

Az érdem vagy érdemes tett buddhista és hindu fogalom, mely szerint az érző lények a jó cselekedeteik eredményeként érdemeket szerezhetnek és halmozhatnak fel, amely hatással lesz a hátralevő és a következő életeikre is. Az ilyen érdemek hozzájárulnak az egyén spirituális megszabadulásához. (Wikipédia)