Sussex hercegnéje undorító és nagyon is valós fenyegetéseket kapott, amíg a királyi család tagja volt - mondta a Metropolitan Police leköszönő helyettes rendőrfőnöke egy interjúban, amit a BBC szemlézett.

Neil Basu, az angliai terrorelhárítás korábbi vezetője a Channel 4 Newsnak nyilatkozott utolsó interjújában, amelyet rendőrfőnök-helyettesként adott. Basu azt mondta, megérti, ha Meghan állandóan fenyegetve érezte magát, noha a fenyegetések miatt több ember ellen eljárás indult,

Ha látta volna azokat a dolgokat amiket írtak és kaptak, ha tudná, amit én tudok, akkor állandóan fenyegetve érezné magát - mondta az interjúban. Arra a kérdésre, hogy a szélsőjobboldaliak valóban megfenyegették-e Meghant, azt mondta: Abszolút.

Voltak embereink, akik ezt vizsgálták, és több személy ellen büntetőeljárást indítottak a fenyegetések miatt - mondta Basu.

Harry brit herceg és Meghan hercegné az Endeavour Fund díjátadójára érkezik a londoni Mansion House-ba, 2020-banForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Harry herceg, aki 2020-ban költözött Kaliforniába Meghannal, tavaly azt mondta, hogy nem érzi magát biztonságban, amikor az Egyesült Királyságba látogat. A házaspár gyakran beszélt arról, hogy milyen bántalmazások érték őket mielőtt elmentek, és hogy ez hogyan hatott a mentális egészségükre.

Már 2016-ban, miután a pár nyilvánosságra hozta kapcsolatát, Harry herceg közleményben vonta felelősségre a közösségi média trolljait, amiért Meghant célba vették.