Lesöpörte az autópályáról az autókat a lezúduló föld Brazíliában - videó

földcsuszamlás, Brazília, autópálya
This handout picture released by the Santa Catarina Fire Department shows the BR-367 highway blocked after a landslide in Guaratuba, Parana state, Brazil, on November 30, 2022. - Two people were found dead and at least 30 were missing in a landslide that swept away around 20 vehicles on a road in southern Brazil, firefighters estimated on Wednesday. (Photo by Santa Catarina Fire Department / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SANTA CATARINA FIRE DEPARTMENT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt és több tucatnyian eltűntek, amikor a heves esőzések miatt föld omlott egy hegyoldalról egy autópályára Brazíliában - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

A földcsuszamlás legalább tizenhat autót tarolt le, az eddigi adatok szerint két ember meghalt és 30-50 ember eltűnt a brazíliai Paraná államban hétfőn történt balesetben - írta a portál.

A helyszínen dolgozó mentők szerint a rossz időjárás és a távoli helyszín is megnehezítette a túlélők keresését, eddig hat embert találtak meg, közöttük a tengerparti Guaratuba város polgármesterét, Roberto Justust.

Justus azt mondta, valószínűleg Isten kegyelméből maradt életben,

- idézte vissza a történteket.

A lezúduló föld elsöpörte az autópálya egy részét, a brazil meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint továbbra is heves esők várhatók, ami további földcsuszamlásokat okozhat.