Korábban beszámoltunk róla, hogy négy oroszlánkölyök és egy felnőtt hím kiszabadult a tarongai állatkert egyik karámjából. Máig vizsgálják mi okozhatta a kerítésrendszer meghibásodását.

Az állatkert elsőfokú risztást adott ki a vadállatok szökését követően. A személyzet és a látogatók menedéket kerestek mindaddig, amíg az oroszlánok vissza nem tértek a kifutójukba.

Az állatkertet ideiglenesen bezárták. Az esetet videofelvétel is rögzítette. Az állatkert közleménye szerint az oroszlánok nyugodtak maradtak, négyen maguktól visszatértek a karámba. Az egyik kölyköt a katasztrófaelhárítási csapatnak meg kellett nyugtatnia, befognia és visszaterelnie a többiek közé - írja a The Guardian.

A szakértők vizsgálatot rendeltek el annak érdekében, hogy kiderüljön mi okozta a kerítésrendszer meghibásodását. Az oroszlánok karácsonyig a fő karámuk melletti  kisebb területen tartózkodnak majd mindaddig, míg a szükséges javításokat el nem végzik. Hasonló szökések ritkán fordulnak elő Tarongában, az állattartók azonban fel vannak készülve az ilyen esetekre, ha szükséges érzéstelenítő nyílvesszőket és hálókat is bevetnek az állatok befogásához.