Nem kapott ajándékot, lelőtte saját anyját egy 10 éves fiú az Egyesült Államokban

oculus quest 2 vr headset
Oculus Quest 2
Vágólapra másolva!
Egy 10 éves milwaukee-i fiú fegyvert fogott az édesanyjára, majd lelőtte, mert az nem akart neki egy virtuális valóság (VR) headset-et venni. A nő később belehalt a sérüléseibe. A fiú kezdetben azt állította a rendőrségnek, hogy baleset történt - közölték az amerikai hatóságok.
Vágólapra másolva!

A wisconsini törvények szerint bizonyos súlyos bűncselekmények esetében már egy 10 éves korú gyermekeket is felnőttként lehet kezelni - a fiú ügyvédei kérhetik, hogy a védencüket fiatalkorúként kezeljék - de jelenleg jogi értelemben felnőttként kell a vád elé állnia az anyagyilkos fiúnak - írja a Fox News.

A 10 éves fiút a mentális problémai miatt jelenleg fiatalkorúaknak fenntartott fogdában tartják őrizet alatt.

A gyilkosság nem sokkal reggel 7 óra előtt történt még november 21-én. A fiú először azt mondta a rendőröknek, hogy a fegyvert az édesanyja hálószobájából vette el, és az alagsorba ment, ahol a nő éppen mosott - ekkor sült el véletlenül a fegyver.

A rendőrök hittek neki, ezért a történtek ellenére a családjával maradhatott.

Nem kapott VR headset-et, lelőtte a saját anyját egy 10 éves kisfiú az Egyesült Államokban. A kép illusztráció! Forrás: Oculus

A fiú később viszont a családnak bevalotta, hogy szándékosan fogta rá anyjára a fegyvert és nála volt a fegyvedoboz kulcsa is. Az anyja halála után be is lépett annak az Amazon-fiókjába és vásárolt magának egy VR headset-et.

A rendőrségnek ezután elmondta azt is, hogy aznap az anyja a szokásosnál korábban ébresztette és nem engedte neki, hogy megvegye a kinézett headset-et magának.

A fiú már korábban is furcsán viselkedett - a rokonoknak egyszer például azt mondta, hogy képzeletbeli emberek beszélnek hozzá.