A nagymama a családdal fizetteti meg a karácsonyi vacsorát - beleértve a hároméves unokákat is.

Egy pénztudatos nagymama minden évben felszámolja a családjának a karácsonyi vacsorát, természetesen a hároméves unoka sem eszik ingyen - írja a Sun.

Ha pedig valaki a december 1-jei határidőig nem utalja át a pénzt a bankszámlájára, akkor a karácsonyi meghívást visszavonja, és az ünnepség a nemfizető rokon nélkül zajlik majd le.

Idén, amikor a költségek minden eddiginél magasabbak, Caroline a két fiától 15 fontot (7.200Ft), a három lányától 10 fontot (4.800Ft), a négy öt év feletti unokájától 5 fontot (2.400Ft), az öt év alatti unokáktól pedig 2,50 fontot (1.200Ft) fog kérni.

Caroline Duddridge, 63, charges everyone in her family for Christmas dinner, even her three-year-old grandkids

A nőknek kevesebbet kell fizetniük, mert részmunkaidőben dolgoznak.

A volt tanársegéd Caroline 2016-ban vezette be az immár éves hagyományt - egy évvel azután, hogy meghalt a férje és a felére csökkent az elkölthető jövedelme. 

Mint sok anyuka és nagymama, akik mindig elkészítik a karácsonyi vacsorát, én sem bírtam volna elviselni az összes ajándék megvásárlásának és a teljes étkezés kifizetésének költségeit - magyarázta.

"Aggódtam, hogy az új évet azzal töltöm, hogy a hitelt fogom visszafizetni"

Így Caroline bejelentette, hogy mostantól minden családtag számára meghatározott menüárat vezet be.

"Nem engedem a késedelmes fizetést, és ezt a gyerekek is tudják. Néhányan panaszkodnak a számlák és egyéb költségek miatt, de én egyszerűen azt mondom nekik, hogy akkor ne gyertek. Az összeg, amit a vacsoráért felszámítok, tartalmazza az áramot is. Ez számomra természetes... ez az egyetlen járható út. Ha rajtam múlna, egy évtizedben csak kétszer lenne karácsony. Imádom a karácsonyt, de az összes költség és dráma körülötte kimerítő. A tervem biztosítja, hogy senki sem szembesül karácsony utáni pénzgondokkal" - montda Caroline.