Egy nő 30 000 dolláros pert indított egy vendéglátóipari cég ellen Floridában, azt állítva, hogy mérgező mennyiségű marihuánát tartalmazó ételt szolgáltak fel, írja a Mirrorra hivatkozva a Bors.

Virginia Ann Taylor-Svoboda azt állítja, hogy súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett egy esküvő után, és a 31 éves Joycelyn Bryan a felelős, aki drogot csempészett az ételbe, melyet az általa vezetett Joycelyn's Southern Kitchen Inc. nevű helyről rendeltek.

Az eset a 42 éves Danya Shea Glenny Svoboda esküvőjén történt, aki ellen szintén vádat emeltek az incidenssel kapcsolatban.

Taylor-Svoboda perében azt állítja, hogy nem tudta, hogy az étel marihuánát tartalmaz, és emiatt marihuánamérgezést kapott.

Az ügy leírásában az áll: „Bryan tudta, vagy tudnia kellett volna, hogy a Joycelyn's Southern Kitchen által felszolgált ételek marihuánával való ízesítése valószínűsíthetően károsodást okozhat a násznépnek”.

A 42 éves Svobodat és a 31 éves Bryant most marihuána terjesztésével, a vendégek ételeinek megrongálásával és gondatlanságból elkövetett bűncselekménnyel vádolják.

llusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/IPGGutenbergUKLtd/Ipggutenbergukltd

A február 19-én a floridai Longwoodban, a The Springs Clubhouse-ban tartott esküvőn 50 vendég vett részt. A parti azonban más irányt vett, amikor

több mit sem sejtő vendég marihuánával töltött csokoládéval borított epret, pudingos desszertet és lasagnét fogyasztott.

Amikor a vőlegényt, Andrew Svobodát megkérdezték, hogy az esküvői vendégei tudták-e, hogy mi van az ételükben, azt válaszolta, hogy "nem", miután néhány pillanatig értetlenül bámult az őt kikérdező Donald Schwaezmanra - áll a letartóztatási parancsban.

A vizsgálatokat evőeszközökön, tálakon, több poháron, egy tányéron és még a lasagne egy részén is elvégezték. A vendégek azonban nem számoltak be arról, hogy különösebben feldobottnak érezték volna magukat, ami a marihuána egyik gyakori mellékhatása.

Az egyik női vendég a következőket mondta a rendőrségnek:

Zsibbadtnak, tehetetlennek éreztem magam, és az agyam furcsa dolgokat produkált. Azt hittem, hogy a vejem meghalt, és a családom nem mondta el nekem.

A vendéglátós az étel titkos összetevőjéről mesélt egy másik vendégnek, miután többen látták, hogy egy zöld marihuánás tasakot vesz ki a puncsos tálból. A vendég később elmondta a rendőröknek, hogy azt hitte, hogy ez csak egy vicc volt, és tovább evett.

Azt állította, hogy "be volt tépve", miután elrágcsálta a kenyeret, és a következőket mondta a rendőrségnek: „Úgy éreztem, hogy megáll a szívem, küldtem magamnak egy sms-t, hogy ha meghalok a kocsimban, valaki megtudja, mi történt velem”.

Az eset tárgyalása továbbra is zajlik.