Legalább tizenkét ember meghalt, amikor földcsuszamlás temetett be egy távolsági autóbuszt Kolumbia északnyugati részén helyi idő szerint vasárnap.

A heves esőzések okozta földcsuszamlás a Risaralda tartománybeli Pueblo Rico és Santa Cecilia települések között következett be, mintegy 230 kilométerre a fővárostól, Bogotától.
Victor Manuel Tamayo, Risaralda kormányzója elmondta, hogy a szerencsétlenségben tizenkét ember halt meg.

Öt embert sikerült kimenekíteni, a mentőszolgálatok további túlélők után kutatnak a helyszínen.
Gustavo Petro kolumbiai elnök korábban a Twitteren azt írta, hogy kilenc embert mentettek ki, további húsz eltűnt - írta a BBC.

Az egyik túlélő, Andres Ibargüen a Noticias Caracolnak, a Caracol televízió hírszolgálatának elmondta, hogy az apja segítette ki a buszból egy kis résen át. Az apa, Guillermo Ibargüen a feleségét és a lányát is megmentette, de ő maga életét vesztette a szerencsétlenségben.
Legalább huszonöten utaztak a Kolumbia harmadik legnagyobb városa, Cali és a Chocó tartománybeli Condoto között közlekedő járaton.Kolumbiában szokatlanul csapadékos az idei esős évszak, amelyet a La Nina légköri jelenség számlájára írnak.

2022-ben több mint 216 emberéletet követeltek és 538 ezer embert tettek földönfutóvá a heves esőzések a kormány által közzétett adatok szerint. További 48 embernek nyoma veszett az országban.