Betiltották a házasságon kívüli szexet Indonéziában, és bárkit, akit rajtakapnak, beleértve a délkelet-ázsiai nyaralóhelyen tartózkodó turistákat is, börtönbüntetés fenyegeti - írta a Sky News.

Indonéziában régóta várt és vitatott törvényt fogadtak el, amely börtönbüntetéssel sújtja a házasságon kívüli szexet, és megtiltja a nem házas párok együttélését - írta a portál.

A képviselők a büntető törvénykönyv keddi, átfogó módosításai során megszavazták, hogy a házasságon kívüli szexet egy év börtönnel, a házasságon kívüli együttélést pedig hat hónap börtönnel büntetik.

Csak közeli hozzátartozók, például házastárs, szülő vagy gyermek jelenthetik a házasságon kívüli szexszel vagy együttéléssel kapcsolatos panaszokat.

A módosított törvénykönyv tiltja a fogamzásgátlás népszerűsítését, a hivatalban lévő elnök megsértését is.

A törvények hatályba lépése három évet vesz igénybe, hogy legyen idő a kapcsolódó rendeletek kidolgozására. Maulana Yusran, a turisztikai ipartestület helyettes vezetője szerint a kódex "teljesen kontraproduktív" egy olyan időszakban, amikor a gazdaság és az idegenforgalom kezd kilábalni a járványból.

Címlapi képünk illusztráció!