Andrej Marocsko, a Luhanszki Néphadsereg tisztje szerint az ukrán hadseregben parancsmegtagadásért katonákat végeznek ki - írja az Izvesztija.

A Luhanszki Néphadsereg egyik tisztje arról számolt be, hogy a Donbaszban harcoló ukrán csapatok esetében a parancsmegtagadás miatt kivégzés jár. Marocsko szerint már korábban is történtek hasonló esetek, azonban az elmúlt időszakban a luhanszki hírszerzés értesülései szerint újabb kivégzések lehettek.

Hírszerzőink több olyan esetet is dokumentáltak, amikor a katonai rendészet katonákat végzett ki parancsmegtagadás miatt, például Artyemovszk környékén" - számolt be róla Marocsko.

Korábban december 1-én egy fogságba esett ukrán katona számolt be arról, hogy Kijev az orosz hadifogság alatt elkövetett kínzások történetével próbálják meg elrettenteni az ukrán katonákat attól, hogy megadják magukat. Ezen történetek miatt volt már olyan eset, hogy egy ukrán katona azt kérte az oroszoktól, hogy a helyszínen lőjék le. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.