Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Facebook-oldalán jelentette be azt, hogy a római látogatása során megbeszélést folytatott Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel. A tárgyalás során szóba került a két országot sújtó illegális migráció és az infrastrukturális kérdések.

Mint írja a külügyminiszter a bejegyzésében, "Matteo Salvini méltán szerzett hírnevet Európában, hiszen ő volt az első nyugat-európai állami vezető, aki világossá tette, hogy az illegális migránsok biztonsági kockázatot jelentenek Európa számára." 

Szijjártó Péter és Matteo Salvini RómábanForrás: Facebook

Sokat köszönhetünk neki, az ő határozott kiállása nélkül sok tíz- vagy százezer illegális migráns érkezett volna Európába" - jelentette ki Szijjártó Péter.

A migráció jelentette kihívás ma sem múlt el, elég csak az olasz partokra vagy Magyarország déli határára nézni - hangsúlyozta bejegyzésében a külügyminiszter.

Miniszterelnök-helyettesként migráción kívül ma az infrastrukturális kérdések is előtérbe kerülnek, különös tekintettel a trieszti kikötőben végrehajtandó magyar fejlesztésekre." 

-zárta bejegyzését Szijjártó.