Csodával határos módon életben maradt egy négyéves kisfiú, miután hat napot töltött az afrikai vadonban, ahol több tucat halálos ragadozó él. A gyerek egy viharban szakadt el a testvérétől és eltévedt, 11 mérföldre került az otthonától.

Roan Carr-Hartley pilóta talált rá a gyerekre, aki a Sheldrick Wildlife Trust nevű elefántmentő és vadrehabilitációs programnak dolgozik Tsavóban. Őt kérték fel, hogy repülőgépével segítsen a földi kutatást végző mentőcsapatoknak. Mint mondta, négy órán át pásztázta a területet a levegőből, de nem látott mást, csak vadállatokat - írja a Daily Star.

„Minden ember számára veszélyes ez a környezet, nem is beszélve egy ilyen fiatal gyerekről" – mondta a pilóta. Azt is mondta, megnyugtató volt, hogy az esőzés után sok víz maradt a talaj felszínén, így a gyerek biztos talált vizet magának.

Végül 6 nappal a fiú eltűnése után, rátalált.

A bal szárnyam mellett egy apró alakot láttam magam alatt, a cserjék és a fák között. Nem hittem a szememnek, de ott volt: egy kisfiú, akit a végtelen vadon vett körül

– mesélte a férfi.

A gyerek egy hete alig evett valamit, ezért alultápláltságtól szenvedett és rovarcsípések borították, de életben volt. Kórházba vitték, ahol az orvosok ellátták.