Robbanás Iowában, többen megsérültek - videó

iowa, robbanás
Vágólapra másolva!
Többen megsérültek egy iowai üzemben csütörtök reggel történt robbanásban – közölték a helyi kórház illetékesei, miközben a tűzoltók és a katasztrófaelhárírók az esti órákban még mindig dolgoztak a lángok megfékezésén, és a további káresetek megelőzésén.
Vágólapra másolva!

Halálos áldozaza nincs, sérültjei viszont vannak annak az Iowa államban (USA), Cedar Rapidstől mintegy 45 kilométerre következett be egy szójababfeldolgozó üzemben csütörtörtökön, helyi idő szerint a reggeli órákban. Az illetékes tisztifőorvos közlése szerint a balesetben 10-15 ember sérült meg, egyhe vagy közepes sérüléseket szenvedve. Mindössze egy személy szorul súlyos égési sérülések miatti ellátásra, ami szerencse egy ekkora balesetben - közölte Dr. Theresa Brenman,

A helyi rendőrség képviselője megerősítette: az egyelőre ismeretlen okból történt robbanásnak halálos áldozata nincs. A feldolgozóüzem épületében 30 ember tartózkodott a detonáció idején, valamennyien kijutottak a robbanást követően onnan, senki nem ragadt bent közülük - közölték a hatóságok.

Az abcnews videós összeállítása:

A tűzoltók és a katasztrófavédelem emberei csütörtök este még nagy erőkkel dolgoztak a helyszínen, hogy megfékezzék a hatalmas lángokat, melyek miatt a robbanás után folyamatosan feketén gomolygó füst szállt fel az üzem területéről. A rendőrség a közleekdőket a baleset környékének elkerülésére szólította fel, a közelben lakókat pedig arra kérték, zárkózzanak be otthonaikba, hiszen az égési füst beterítette a környék lakóházait is.

A tűz elolltása után az esetet az állami tűzoltság szakemberei fogják kivizsgálni - áll a tudósításban.