Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a nyugati hatalmak szándékosan próbálnak káoszt teremteni világszerte, ezzel fokozva a nemzetközi feszültséget.

Az orosz elnök a Sanghaji Együttműködési Szervezet védelmi minisztereinek tanácskozásán résztvevőknek küldött videoüzenetet, amelyben kifejtette, hogy egyre magasabb egy világszintű katonai konfliktus valószínűsége, mindez pedig közvetlen következménye annak, hogy a nyugati országok megpróbálják fenntartani gazdasági, katonai és ideológiai dominanciájukat.

Vlagyimir Putyin orosz elnökForrás: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

Vlagyimir Putyin szerint a Nyugat megpróbál minél nagyobb káoszt teremteni és ezzel fokozni a nemzetközi feszültséget. Hozzátette, hogy egyre több veszélyforrás bukkan fel, és egy jelentős geopolitikai erőeltolódás is történik közben.

"A szemünk előtt születnek meg a többpólusú világ szereplői Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában. Új fejlődési központok jönnek létre, amelyek egyre elhivatottabban védik nemzeti érdekeiket, függetlenségüket, jogaikat és saját világnézetüket" - jelentette ki.