Putyin üzent a Nyugatnak

PUTYIN, Vlagyimir, Ukrajna háború, csatlakozási szerződés, négy megszállt régió, Moszkva,
Moszkva, 2022. szeptember 30. Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírja az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét a moszkvai Kremlben 2022. szeptember 30-án. Putyin a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének Moszkva-barát vezetőivel írta alá az egyezményt. Az elnök közölte, hogy a donyecki és a luhanszki régiót a 2014-es határaik között csatolják Oroszországhoz, a herszoni és a zaporizzsjai régió határai még kijelölésre várnak. Zaporizzsja megye azonos nevű fővárosa ukrán ellenőrzés alatt áll. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel
Vágólapra másolva!
Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója hétfőn közzétett Twitter-oldalán egy, a Kreml, vagyis konkrétan Putyin szóvivőjével, Dmitrij Peszkovval készült interjút - írja a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A videó szerint Peszkovot arról kérdezték, hogy merre tart Oroszország, a jövőben szerinte rosszabb lesz-e a helyzet az oroszok számára (a háború miatt – a szerk.). A Kreml szóvivője a riporternek azt válaszolta:

„Nem tartunk sehová, már megérkeztünk a konfrontációhoz.

– jelentette ki.

Peszkov említett válaszát az alábbi videóban hallgathatja meg (orosz nyelven, angol felirattal):