Oroszország bejelentette, hogy mi kell a békéhez

PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond az Oroszországi Történelmi Társaság és az Oroszországi Hadtörténeti Társaság képviselőivel folytatott tanácskozáson Moszkvában 2022. november 4-én, a népi egység napján. Az orosz vezetés 2005-ben nyilvánította november 4-ét a népi egység napjává, amely a lengyel-litván megszállók 1612-es kiűzésének évfordulója. A megszállók elleni népfelkelést Kuzma Minyin és Pozsarszkij herceg vezette. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov
Vágólapra másolva!
Moszkva többször is kijelentette, hogy hajlandó béketárgyalásokat folytatni, de úgy tűnik, hogy nem hajlandó engedni a feltételeiből - írja a Sky News.
Vágólapra másolva!

Volodimir Zelenszkij hétfőn a G7 vezetőivel beszélve katonai felszerelést kért tőlük, a támogatásukat a pénzügy és az energia stabilitásának helyreállítása terén, valamint azt, hogy segítsék elő a békés megoldást.

Moszkva többször is kijelentette, hogy hajlandó béketárgyalásokat folytatni, de

nem hajlandó engedni a feltételeiből, amelyek között szerepel az elfoglalt területek megtartása.

Moszkva, 2022. november 4. Vlagyimir Putyin orosz elnök Forrás: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov

Azonban Ukrajna nem hajlandó átengedni ezt a területet Oroszországnak, és azt mondja, hogy ellenfelének az ország teljes területéről ki kell vonulnia.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint

Ukrajnának el kell fogadnia az új „realitásokat", köztük azt, hogy Oroszország területeket foglalt el tőlük.

A Sky News arról ír, hogy Oroszország elutasította az ukrán elnök háromlépcsős békejavaslatát, Peszkov szerint

"Az ukrán félnek figyelembe kell vennie az ez idő alatt kialakult realitásokat, és ezek a realitások azt mutatják, hogy az Orosz Föderációban új alanyok jelentek meg" – utalt az elcsatolt területekre. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.