Miért is olyan híres a Martens bakancs?

Vágólapra másolva!
A Martens bakancsot valószínűleg mindenki ismeri, hiszen világmárkáról beszélünk. Azt azonban már kevesen tudják, hogy mi is a bakancs története, hogyan lett világhírű és miért is olyan híres a Martens bakancs a mai napig. Ezek ugyan nem befolyásolják választásodat, amikor új bakancsot szeretnél venni, azonban érdekes története téged is elszórakoztat majd.
Vágólapra másolva!

A Martens bakancs története

Nézzük meg tehát röviden a Martens bakancs történetét. Nevét megálmodójáról, Klaus Martensről kapta, aki a második világháború idején orvosként szolgált a seregben. Egy bokasérülés után kezdett el foglalkozni a kényelmes és biztonságos katonai bakancs megalkotásával, amely révén hamar megszületett az első prototípus. Népszerűsége a háború után kezdett szárnyalni, elsődlegesen a munkásosztály és a háziasszonyok körében. Ennek oka kiemelten kényelmes viselete volt, melyet a légpárnás kialakításnak köszönhetett. A Németországban született bakancs hamar elterjedt Angliába, ahonnan a mai napig ismert töretlen világsikert futott be.

Népszerűségének okai

Mindez azonban nem magyarázza, hogy miért is olyan népszerű a mai napig. Egyrészt mindez annak köszönhető, hogy eltérő korokban eltérő szimbólumként futott be. Kezdetben a skinhead kultúra védjegyévé vált, a kilencvenes években a pun zene szimbóluma lett, hiszen az amerikai együttesek is mind Martens bakanccsal léptek színpadra. Másrészt azonban kiemelt kényelmes viselete teszi a mai napig népszerűvé. A légpárnás kialakításnak köszönhetően a stabil tartás mellett igazán nagy kényelmet biztosít viselőjének.

Manapság már számos színben és stílusban találhatjuk meg, hiszen a gyártó igyekszik minden célközönséget megszólítani. Emiatt a hagyományos kinézete mellett könnyedén találhatunk mindennapi viselethez illő darabot, valamint sportosabb bakancsokat is. Színeit tekintve pedig még a női szekció is igen változatos, hiszen még akár virágmintás darabot is választhatunk. Érdemes tehát szétnézned a footshop oldalán, amennyiben te is egy ikonikus Martens bakancsra vágysz.

Forrás: Footshop.hu