Rakéták csapódtak be Damaszkusz környékén, két ember meghalt

A világ legveszélyesebb országai, főváros, városkép
Damascus / Syria - 01 07 2020: Shukri al-Quwatli street in central Damascus next to Barada river, Syrian Ministry of Tourism, National Museum of Damascus, Four Seasons Hotel and Tekkiye Mosque.
Vágólapra másolva!
Két ember meghalt Szíriában az izraeli hadsereg Hezbollah elleni rakétatámadásaiban kedd hajnalban - jelentette katonai forrásra hivatkozva a szír állami hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint a támadást a damaszkuszi repülőtér közelében hajtották végre, ahol az Irán támogatását élvező iszlamista, libanoni Hezbollah fegyveresei tartózkodtak.

A Hezbollah egyik fegyverraktárát ért izraeli rakétatámadásban két ember életét vesztette.

2011 óta, a szíriai polgárháború kitörését követően Izrael több száz légicsapást hajtott végre a szíriai hadsereg, az Irán-barát fegyveres erők, és Hezbollah állásai ellen az északi szomszédságában fekvő országban.

Izrael csak nagyon ritkán közöl konkrét információkat az általa végrehajtott katonai műveletekről. Izrael a legújabb támadás alkalmával is hangsúlyozta: nem fogja hagyni, hogy Irán az izraeli határig terjessze ki befolyási övezetét.