Csokival próbált elcsalni gyerekeket egy pedofil

Vágólapra másolva!
Alig lépett ki a börtönből a 75 éves Kenneth Pybus, már mehetett is vissza a rácsok mögé. Az idős, pedofil férfit ugyanis rajtakapták, amint édességekkel kínál gyerekeket, és tolakodó módon próbálja elnyerni a bizalmukat, ezzel megszegve azt a szabályt, hogy nem érintkezhet kiskorúakkal.
Vágólapra másolva!

Kenneth Pybust 2019-ben öt év börtönre ítélték kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények miatt, emellett megtiltották neki, hogy felügyelet nélkül gyerekekkel kerüljön kapcsolatba.

A férfit februárban feltételesen szabadon engedték.

A Durham megyei Sacristonba költözött, ahol a rendőrök továbbra is figyelték minden lépését.

A férfit nemrég újra letartóztatták, ugyanis tetten érték, hogy édességgel próbál rávenni gyerekeket arra, hogy barátkozzanak vele.

A rendőröknek Pybus júliusban azt állította, hogy először egy felnőtt szomszédjával beszélgetett, amikor a gyerekek rájuk köszöntek az utcán, és ő csak ezután beszélgetésbe velük.

Forrás: Durham Police

A gyerekek gyámja azonban megjegyezte, hogy látta Pybust egy barátja házánál, ahol a gyerekek játszottak, és hallotta, amint az idős férfi rájuk köszön. Később, amikor kiengedte őket az utcára, a férfi beszélgetni kezdett velük, és édességgel kínálta őket.

A környéken élők nem tudtak Pybus büntetett előéletéről. Azt mondták,

rendszeresen látták őt gyerekekkel beszélgetni, ám ez csak akkor vált számukra ijesztővé, amikor fény derült a múltjára.

A férfi később besimerte, hogy ő maga próbált kapcsolatba lépni a gyerekekkel, nem pedig fordítva.

Durham County Court House Forrás: Shutterstock

December 21-én kellett újra bíróság elé állnia, ahol bűnösnek mondták ki.

Ez alkalommal 14 hónapnyi börtönbüntetést kapott - írja a DailyStar.