Ettől rettegett Amerika: óriási fordulat jöhet a háborúban

Kelet-kínai-tenger, 2022. december 29.
A Hszinhua kínai hírügynökség felvételén a kínai haditengerészet Pincsou fregattja rakétát lő ki a Kelet-kínai-tengeren egy hétnapos kínai-orosz hadgyakorlat zárónapján, 2022. december 27-én.
MTI/AP/Hszinhua/Hszü Vej
Kelet-kínai-tenger, 2022. december 29. A Hszinhua kínai hírügynökség felvételén a kínai haditengerészet Pincsou fregattja rakétát lő ki a Kelet-kínai-tengeren egy hétnapos kínai-orosz hadgyakorlat zárónapján, 2022. december 27-én. MTI/AP/Hszinhua/Hszü Vej
Vágólapra másolva!
Oroszország és Kína befejezte a közös tengerészeti hadgyakorlatot, amely összességében egy hétig tartott. Az utolsó nap a két ország katonái ellenséges tengeralattjárók elfogását gyakorolták - írja a Reuters. Amennyiben Kína és Oroszország összefog, az döntő változást hozna az ukrajnai háborúban - de Tajvan esetében is.
Vágólapra másolva!

December 21 és 27 között Kína és Oroszország közös haditengerészeti hadgyakorlatot tartott Kína partjainál. Az egyik legfontosabb együttműködési pont az ellenséges tengeralattjárók felkutatása volt, amelyhez a hadihajók mellett támogató repülőgépeket is használtak a gyakorlat során, végül pedig mélységi bombákat is bevetettek.

A Hszinhua kínai hírügynökség felvételén a kínai haditengerészet Pincsou fregattja rakétát lő ki a Kelet-kínai-tengeren egy hétnapos kínai-orosz hadgyakorlat zárónapján Forrás: MTI/AP/Hszinhua/Hszü Vej

Néhány napja Kína jelezte, hogy továbbra sem kívánnak belekeveredni az ukrán háborúba, de mindeközben szeretnék elmélyíteni kapcsolataikat Oroszországgal. Wang Yi, Kína külügyminisztere egy videokonferencia során kitért arra is, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti konfliktust az amerikaiak próbálják meg eszkalálni.

Wang kijelentette, hogy Kína a jövőben elmélyíti a kölcsönös bizalomra épülő kapcsolatait Oroszországgal és mindkét országra hasznos együttműködést hoznak létre. Úgy tűnik, az együttműködés a hadiiparra is kiterjed, ezt jelzi a két ország közötti hadgyakorlat is.