Észak-Korea újabb ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé

TOPSHOTS Horizontal
Egy észak-koreai rakétakísérletről készült felvételt mutatnak be egy szöuli vasútállomáson 2022. december 31-én, miután Észak-Korea a dél-koreai hadsereg szerint három rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki
Vágólapra másolva!
Észak-Korea rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé helyi idő szerint vasárnapra virradóra - közölte a dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottsága. A dél-koreai hadsereg egyelőre nem közölt egyéb részletet.
Vágólapra másolva!

A japán kormány szerint a rakéta a szigetország kizárólagos gazdasági övezetén kívül csapódott a tengerbe, és nem érkezett jelentés sem repülőkben, sem hajókban okozott károkról.

A kommunista ország egyébként három rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki szombaton, az év utolsó napján.

Egy észak-koreai rakétakísérletről készült felvételt mutatnak be egy szöuli vasútállomáson 2022. december 31-én, miután Észak-Korea a dél-koreai hadsereg szerint három rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

Megfigyelők szerint mindez válasz lehet arra, hogy a dél-koreai hadsereg hazai fejlesztésű, szilárd hajtóanyagú rakétát tesztelt pénteken.

Phenjan az idén rekordszámban, 37 alkalommal hajtott végre rakétakísérleteket, ideértve ballisztikus rakétákat is, megsértve ezzel az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait.