Drámai felvételen, ahogy a rendőrök elfogják a szélsőséges muszlim terroristát

Vágólapra másolva!
Egy X-en terjedő videón látszik, hogyan fogták el a francia rendőrök az egy áldozatot szedő és két embert megsebesítő muszlim terroristát szombat este.
Vágólapra másolva!

A Radio Genoa által közölt felvételen a rendőrök fegyverrel közelítettek a terrorista felé, akit nem sokkal később körbevettek.

A videón már nem látszik, de később a támadót elektromos sokkolóval ártalmatlanították és még a helyszínen őrizetbe vették.

Mint ismert, szombat este az elfogott férfi egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített Párizsban, az Eiffel-torony közelében. Sajtóértesülések szerint támadás közben azt kiabálta, hogy "Allah akbar".

Később kiderült, hogy az áldozat egy német turista volt, aki a támadáskor a feleségével és barátjával sétált a franci fővárosban. Ők nem sebesültek meg a merényletben. A két sérült egy hatvanas éveiben járó francia és egy külföldi turista, utóbbi állampolgársága nem ismert, életveszélyben nincsenek.

Az elkövető Párizs egyik elegáns elővárosában, Neuilly-sur-Seine-ben született francia állampolgár, pszichológiai problémákkal küzd, radikális iszlamista nézetei miatt szerepel a titkosszolgálatoknak az állambiztonságra veszélyes személyekről vezetett nyilvántartásában.